Gled deg til panert svinekjøtt inspirert av det asiatiske kjøkken! Her kombinerer vi hvitløksstekte grønnsaker, aromatisk hvitløksris og en smakfull asiatisk majones. Denne oppskriften er like mye en spennende opplevelse som et mettende måltid.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder: Sennep, Egg)
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
300 g
Poteter
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
300 g
Svin ytrefilet
1 stk
Agurk
1 pose
Gressløk
½ stk
Rød chili
10 g
Sesamfrø
(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter)
½ stk
Mango
¼ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til kjøtt
1
Egg til panering
¼ ts
Salt til panering
¼ ts
Salt til dressing
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med Ginger Ninja, halvparten av sesamfrøene og en klype salt og pepper. Drypp over en skvett olivenolje og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, grovhakk agurk.
Skrell mango og skjær i 2 cm biter.
Fjern frøene og skjær chili i tynne skiver.
Finhakk gressløk.
Skjær svinekjøtt i 2 cm strimler på et eget skjærebrett, og krydre med en klype salt.
Visp egg i en stor skål.
Bland panko, resterende sesamfrø og salt i en ny stor skål.
Dypp svinekjøtt først i egg og deretter i pankoblandingen. Overfør til en tallerken.
Dekk bunnen av en stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek svinekjøtt i 3-4 min på hver side, eller til gyllent og gjennomstekt. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Tilsett ekstra olivenolje om nødvendig slik at kjøttet ikke setter seg fast i pannen. Stek kjøtt i flere omganger om nødvendig.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydning av rosa i midten.
Bland yoghurt, halvparten av gressløken og en klype salt i en skål.
Bland mango, agurk og chili i en ny skål. Krydre med en klype salt og pepper. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Anrett poteter, panert svinekjøtt og mangosalat på tallerkener.
Server gressløkyoghurt som dip.
Topp poteter og kjøtt med resterende gressløk.