Gyllen, sprøstekt panering, saftig kylling som er tusen ganger bedre enn kyllingnuggets! Så godt at barna spør om mer. Servér pankopanert kylling med ovnsbakte grønnsaker som poteter, rødbeter og pastinakk, stekt squash og rødløk, i tillegg til en fantastisk kremet persilledressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
½ stk
Squash
300 g
Kyllingbryst
500 g
Poteter
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Rødbete
1 stk
Pastinakk
1 stk
Rødløk
1 pose
Bladpersille
1 stk
Egg (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter, rødbeter og pastinakk (uskrellet) i 1 cm båter. Plasser på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.
Skjær squash [½ stk, 2P] i tynne skiver. Skjær rødløk i tynne, halve skiver. Plukk og finhakk persilleblader. Legg kyllingbryst mellom to stk bakepapir på et eget skjærebrett. Bank flate (ca. 1 cm) med en kjøtthammer eller kjevle.
Bland panko og salt* [¼ ts | ½ ts] i en dyp tallerken. Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken. Dypp kylling først i egg, deretter i panko. Sett til side på en tallerken. TIPS: Hvis du ikke har egg, kan du bruke 1 dl melk.
Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 5-6 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir og dekk til for å holde på varmen. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skyll av stekepannen og varm opp en ny skvett olivenolje* på middels høy varme. Stek squash og rødløk i 5-6 min, til myke. Bland rømme, persille og en klype salt* og pepper* i en skål.
Anrett grønnsaker og pankopanert kylling på tallerkener. Drypp over persilledressing.