Pankopanert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanert kylling

Pankopanert kylling

med ovnsbakte grønnsaker og persilledressing

Gyllen, sprøstekt panering, saftig kylling som er tusen ganger bedre enn kyllingnuggets! Så godt at barna spør om mer. Servér pankopanert kylling med ovnsbakte grønnsaker som poteter, rødbeter og pastinakk, stekt squash og rødløk, i tillegg til en fantastisk kremet persilledressing.

Tags:
Barnevennlig
Proteinrik
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

½ stk

Squash

300 g

Kyllingbryst

500 g

Poteter

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Rødbete

1 stk

Pastinakk

1 stk

Rødløk

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier705 kcal
Energi (kj)2951 kj
Fett20.9 g
Mettet fett7.4 g
Karbohydrater80.3 g
Sukker18.7 g
Protein49.6 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter, rødbeter og pastinakk (uskrellet) i 1 cm båter. Plasser på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.

Forbered råvarer
2

Skjær squash [½ stk, 2P] i tynne skiver. Skjær rødløk i tynne, halve skiver. Plukk og finhakk persilleblader. Legg kyllingbryst mellom to stk bakepapir på et eget skjærebrett. Bank flate (ca. 1 cm) med en kjøtthammer eller kjevle.

Panér kylling
3

Bland panko og salt* [¼ ts | ½ ts] i en dyp tallerken. Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken. Dypp kylling først i egg, deretter i panko. Sett til side på en tallerken. TIPS: Hvis du ikke har egg, kan du bruke 1 dl melk.

Stek kylling
4

Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 5-6 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir og dekk til for å holde på varmen. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Stek grønnsaker
5

Skyll av stekepannen og varm opp en ny skvett olivenolje* på middels høy varme. Stek squash og rødløk i 5-6 min, til myke. Bland rømme, persille og en klype salt* og pepper* i en skål.

Server
6

Anrett grønnsaker og pankopanert kylling på tallerkener. Drypp over persilledressing.