Pankopanert ytrefilet av svin
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanert ytrefilet av svin

Pankopanert ytrefilet av svin

med ovnsbakte poteter og syrlig epleslaw

En klassisk rett med spennende tilbehør! Vi lager en herlig rett med ytrefilet av svin, som blir ekstra sprø fordi den er panert i panko. Vi lager også ovnsbakte poteter og en frisk, men kremet epleslaw.

Tags:
Barnevennlig
Melkefri
Rask
Allergener:
Gluten
Hvete
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Eple

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

300 g

Svin ytrefilet

80 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

1

Egg til panering

¼ ts

Salt til panering

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier718 kcal
Energi (kj)3002 kj
Fett30.3 g
Mettet fett3.7 g
Karbohydrater64.1 g
Sukker11.7 g
Protein47.5 g
Natrium32.8 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2x2 cm biter.

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Paner kjøtt
2

Skjær kjøtt i biter (1 per person) på et separat skjærebrett.

Pisk egg i en dyp tallerken.

Bland panko og salt i en annen dyp tallerken.

Krydre kjøtt med en klype salt. Vend først i egg, deretter i panko. Sett til side på en tallerken.

Stek kjøtt
3

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek kjøtt i 3-4 min på hver side, eller til gyllent og gjennomstekt.

Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Tilsett mer olivenolje til pannen om nødvendig for å forhindre at kjøttet setter seg fast. Stek i omganger.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydning av rosa i midten.

Forbered eple
4

I mellomtiden, skjær eple i to, fjern kjerne og skjær i 1x1 cm biter.

Lag epleslaw
5

Bland eple, kålblanding, aioli og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

Server
6

Anrett kjøtt, poteter og epleslaw på tallerkener.