En klassisk rett med spennende tilbehør! Vi lager en herlig rett med ytrefilet av svin, som blir ekstra sprø fordi den er panert i panko. Vi lager også ovnsbakte poteter og en frisk, men kremet epleslaw.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Eple
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
300 g
Svin ytrefilet
80 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
500 g
Poteter
1
Egg til panering
¼ ts
Salt til panering
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2x2 cm biter.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
Skjær kjøtt i biter (1 per person) på et separat skjærebrett.
Pisk egg i en dyp tallerken.
Bland panko og salt i en annen dyp tallerken.
Krydre kjøtt med en klype salt. Vend først i egg, deretter i panko. Sett til side på en tallerken.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek kjøtt i 3-4 min på hver side, eller til gyllent og gjennomstekt.
Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Tilsett mer olivenolje til pannen om nødvendig for å forhindre at kjøttet setter seg fast. Stek i omganger.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydning av rosa i midten.
I mellomtiden, skjær eple i to, fjern kjerne og skjær i 1x1 cm biter.
Bland eple, kålblanding, aioli og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.
Anrett kjøtt, poteter og epleslaw på tallerkener.