Har du spart på biffen til lørdagen? Eller har dere valgt å piffe opp en vanlig hverdag med et herlig måltid? Uansett hvilken dag du lager denne retten på, blir du ikke skuffet! Potetene blir ekstra festlige ved å serveres med karamellisert løk og persille. Den tradisjonelle rødvinssausen er byttet ut med en grønn spinatsaus med fløte og hvitløk. Et ekte festmåltid!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Kjøttbuljong
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
300 g
Ytrefilet av storfe
100 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
500 g
Poteter
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløk
1 pose
Bladpersille
1 stk
Rødløk
1 ts
Sukker (steg 2)
2 ss
Vann* (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta kjøtt ut av kjøleskapet. Krydre hver side med en klype salt. Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt og fordel jevnt ut over brettet. Stek i 20-25 min.
Skjær rødløk i tynne skiver. Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek rødløk med en klype salt i 5-6 min under omrøring. Tilsett vann [2 ss | 4 ss] og sukker [1 ts | 2 ts] og bland godt. Stek i ytterligere 2-3 min, til karamellisert. Overfør til en skål.
Skjær sjalottløk i tynne skiver. Grovhakk persille. Finhakk eller press hvitløk. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på høy varme. Brun kjøtt i 1 min på hver side. Senk til middels høy varme og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium stekt. Dekk kjøttet i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler. TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for gjennomstekt.
Varm opp stekepannen til middels varme. Stek sjalottløk i 2-3 min. Tilsett hvitløk og spinat, og stek i ytterligere 1-2 min, til spinaten faller sammen. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kjøttbuljong og eventuell kraft fra kjøttet. Kok i 1-2 min på høy varme. Smak til med en klype salt og pepper. Bland poteter og karamellisert rødløk. Skjær kjøtt i skiver.
Anrett biff, poteter med karamellisert rødløk og kremet spinatsaus på tallerkener. Hell over resterende saus fra pannen og pynt med persille.