Pannestekt biff og ovnsbakt jordskokk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt biff og ovnsbakt jordskokk

Pannestekt biff og ovnsbakt jordskokk

med potetmos og kremet østerssoppsaus

I dag byr vi på en nydelig rett som du kan servere til familien eller venner. I dag skal vi lage en mør biff som stekes til perfeksjon. Tilbehøret i dag er en kremet potetmos som får en ekstra god smak av å bli kokt med hvitløk. Vi baker også jordskokker i ovnen med timian, som vi deretter blander med kjørvel. Vi topper alt med en fantastisk østerssoppsaus.

Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Jordskokk

1 stk

Hvitløk

500 g

Bakepotet

1 pose

Timian

300 g

Ytrefilet av storfe

100 g

Østershatter

1 pose

Kjørvel

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Kyllingbuljong

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 5)

½ ts

Salt (steg 2)

2 ss

Melk (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier912 kcal
Energi (kj)3816 kj
Fett50.03 g
Mettet fett20 g
Karbohydrater73.29 g
Sukker7.2 g
Protein46.89 g
Natrium392 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak jordskokk
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta kjøtt ut av kjøleskapet. Krydre hver side med en klype salt. Riv timianblader [2 stilker | 4 stilker]. Skrubb jordskokk og skjær i 3 cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, strø over timianblader og krydre med en klype salt og pepper. Bak øverst i ovnen i 30-35 min. TIPS: Hold stilken på toppen og dra fingrene forsiktig nedover for å løsne bladene.

Lag potetmos
2

Kok opp en kjele med saltet vann. Skrell poteter og skjær i 2 cm biter. Skrell hvitløk. Kok poteter og hvitløksfedd i 10-12 min, eller til mørt. Hell av vannet. Tilsett melk [2 ss | 4 ss] og salt [¼ ts | ½ ts]. Mos med en potetmoser eller gaffel. Tilsett en klatt smør om ønskelig. Dekk til med lokk.

Skjær sopp
3

Grovhakk østerssopp.

Stek kjøtt
4

Når jordskokken har 10 min igjen, varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på høy varme. Brun kjøtt i 1 min på hver side. Senk varmen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium stekt. Overfør kjøtt til et skjærebrett og pakk inn i folie. TIPS: Stek kjøtt i ytterligere 1-2 min om du ønsker det mer stekt.

Lag saus
5

Varm opp stekepannen til middels høy varme (med kraft fra kjøttet). Tilsett olivenolje [½ ss | 1 ss]. Stek østerssopp i 3-4 min. Senk til middels varme og tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kyllingbuljong, salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. La småkoke i 2-3 min. Skjær kjøtt i skiver.

Server
6

Anrett biff, potetmos og jordskokk på tallerkener. Pynt jordskokk med kjørvelblader. Hell soppsaus over biffen.