I dag byr vi på en nydelig rett som du kan servere til familien eller venner. I dag skal vi lage en mør biff som stekes til perfeksjon. Tilbehøret i dag er en kremet potetmos som får en ekstra god smak av å bli kokt med hvitløk. Vi baker også jordskokker i ovnen med timian, som vi deretter blander med kjørvel. Vi topper alt med en fantastisk østerssoppsaus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Jordskokk
1 stk
Hvitløk
500 g
Bakepotet
1 pose
Timian
300 g
Ytrefilet av storfe
100 g
Østershatter
1 pose
Kjørvel
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Kyllingbuljong
¼ ts
Salt (steg 5)
½ ts
Salt (steg 2)
2 ss
Melk (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta kjøtt ut av kjøleskapet. Krydre hver side med en klype salt. Riv timianblader [2 stilker | 4 stilker]. Skrubb jordskokk og skjær i 3 cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, strø over timianblader og krydre med en klype salt og pepper. Bak øverst i ovnen i 30-35 min. TIPS: Hold stilken på toppen og dra fingrene forsiktig nedover for å løsne bladene.
Kok opp en kjele med saltet vann. Skrell poteter og skjær i 2 cm biter. Skrell hvitløk. Kok poteter og hvitløksfedd i 10-12 min, eller til mørt. Hell av vannet. Tilsett melk [2 ss | 4 ss] og salt [¼ ts | ½ ts]. Mos med en potetmoser eller gaffel. Tilsett en klatt smør om ønskelig. Dekk til med lokk.
Grovhakk østerssopp.
Når jordskokken har 10 min igjen, varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på høy varme. Brun kjøtt i 1 min på hver side. Senk varmen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium stekt. Overfør kjøtt til et skjærebrett og pakk inn i folie. TIPS: Stek kjøtt i ytterligere 1-2 min om du ønsker det mer stekt.
Varm opp stekepannen til middels høy varme (med kraft fra kjøttet). Tilsett olivenolje [½ ss | 1 ss]. Stek østerssopp i 3-4 min. Senk til middels varme og tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kyllingbuljong, salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. La småkoke i 2-3 min. Skjær kjøtt i skiver.
Anrett biff, potetmos og jordskokk på tallerkener. Pynt jordskokk med kjørvelblader. Hell soppsaus over biffen.