topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt hyse

Pannestekt hyse

med squashbånd og syrlig smørsaus

I dagens middag skal vi kombinere en norsk tradisjonsrik fisk med spanske smaker. Rettens hovedrolle er hyse, en delikat og mager fisk i slekt med torsken. Hysa pannestekes sammen med hele cherrytomater og tilberedes videre i en syrlig smørsaus med basilikum. Sausen passer perfekt med fisken! Rettens tilbehør består av kreativt krydret ris med tomat. Vi pynter med friske squashbånd og mandler.

Tags:
Rask
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Selleri
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

150 g

Langkornet hvit ris

½ boks

Tomatpure

125 g

Cherrytomater

4 g

Hvitløksflørt

1 pose

Basilikum

½ stk

Sitron

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

½ stk

Squash

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

2 ss

Smør (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ dl

Vann (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier702 kcal
Energi (kj)2938 kj
Fett28 g
Mettet fett10 g
Karbohydrater70.6 g
Sukker7.2 g
Protein39.3 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk. 

Tilsett ris, tomatpuré [1/2 boks, 2P], Hvitløksflørt og salt [1/2 ts | 1 ts]. Sett på lokk, senk varmen til middels lav og la putre i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler! 

Stek fisk
2

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper. 

Stek fisk og hele cherrytomater i 4-6 min, eller til fisken er gjennomstekt og tomatene myke. Snu fisken når halve tiden har gått.

TIPS: Fisken er ferdig når den flaker seg og har en matt farge.

Lag saus
3

I mellomtiden, skrell squash [1/2 stk, 2P] i lange bånd med en skreller. Krydre med en klype salt og pepper. 

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i to.

Finhakk basilikum. 

Tilsett saft fra sitron, grønnsaksbuljong, smør [2 ss | 4 ss], basilikum, vann [1/2 dl | 1 dl] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] til stekepannen. Fjern fra varmen når smøret har smeltet.

Servér
4

Anrett ris i dype tallerkener. 

Legg squashbånd ved siden av. 

Legg fisk over squashbåndene og hell saus og tomater over. 

Pynt med mandler.