I dagens middag skal vi kombinere en norsk tradisjonsrik fisk med spanske smaker. Rettens hovedrolle er hyse, en delikat og mager fisk i slekt med torsken. Hysa pannestekes sammen med hele cherrytomater og tilberedes videre i en syrlig smørsaus med basilikum. Sausen passer perfekt med fisken! Rettens tilbehør består av kreativt krydret ris med tomat. Vi pynter med friske squashbånd og mandler.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
150 g
Langkornet hvit ris
½ boks
Tomatpure
125 g
Cherrytomater
4 g
Hvitløksflørt
1 pose
Basilikum
½ stk
Sitron
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
½ stk
Squash
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
2 ss
Smør (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
½ dl
Vann (steg 3)
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris, tomatpuré [1/2 boks, 2P], Hvitløksflørt og salt [1/2 ts | 1 ts]. Sett på lokk, senk varmen til middels lav og la putre i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper.
Stek fisk og hele cherrytomater i 4-6 min, eller til fisken er gjennomstekt og tomatene myke. Snu fisken når halve tiden har gått.
TIPS: Fisken er ferdig når den flaker seg og har en matt farge.
I mellomtiden, skrell squash [1/2 stk, 2P] i lange bånd med en skreller. Krydre med en klype salt og pepper.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i to.
Finhakk basilikum.
Tilsett saft fra sitron, grønnsaksbuljong, smør [2 ss | 4 ss], basilikum, vann [1/2 dl | 1 dl] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] til stekepannen. Fjern fra varmen når smøret har smeltet.
Anrett ris i dype tallerkener.
Legg squashbånd ved siden av.
Legg fisk over squashbåndene og hell saus og tomater over.
Pynt med mandler.