Pannestekt svinekjøtt med smørvendte poteter og saftig kålsalat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Spisskål, skåret
1 stk
Eple
6 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
1 pose
Kruspersille
1 pakke
Gresskarkjerner
500 g
Poteter
300 g
Svin ytrefilet
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 ss
Smør (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
Kok opp en kjele med saltet vann. Kok poteter i 12-15 min, eller til møre.
Del eple i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver. Finhakk persille (spar noen hele bladertil pynt). Bland spisskål, olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en skål. Massér i 30 sek. Bland inn eple.
Tilsett grov sennep [½ pakke, 2P] og yoghurt i kålsalaten. Bland godt og krydre med en klype salt og pepper.
Skjær svinekjøtt i to like store stykker på langs, på et eget skjærebrett. Krydre kjøtt med en klype salt på begge sider. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme. Stek kjøtt i 1-2 min på hver side, til gjennomstekt.
Hell vannet av kjelen med poteter. Tilsett smør [1 ss | 2 ss] og finhakket persille. Smak til med en klype salt og pepper. Dekk til med lokk.
Anrett svinekjøtt, persillepoteter og kålsalat på tallerkener. Pynt med resterende persille og gresskarkjerner.