Pannestekt svinekjøtt og Aji verde
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt svinekjøtt og Aji verde

Pannestekt svinekjøtt og Aji verde

med krydret ris og frisk salat

Aji verde er en søt og sterk peruansk dipp laget med jalapeno. Vi serverer sausen på gyllenstekte svinekjøtt og luftig ris, med en frisk og god grøntsalat som tilbehør.

Allergener:
Sulfitter
Hvete
Soya
Gluten
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

150 g

Langkornet hvit ris

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

4 g

Panamat

75 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

½ stk

Squash

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 stk

Jalapeno

1 pose

Koriander

½ stk

Hvitløk

250 g

Svinefilet

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Sukker (steg 4)

2 ss

Vann (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier789 kcal
Energi (kj)3302 kj
Fett38.4 g
Mettet fett11.2 g
Karbohydrater72.9 g
Sukker5.8 g
Protein37 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele på middels varme. Fres Ay Cajun-ba i 1 min, til velduftende.

Tilsett vann [3 dl | 5 1/2 dl] og kok opp.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk til servering.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, del jalapeno på langs, fjern frø og finhakk.

Finhakk koriander.

Finhakk eller press hvitløk [1/2 fedd, 2P].

Bland aji verde
3

Bland majones, yoghurt, jalapeno, koriander, hvitløk og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål. Sett til side.

TIPS: Tilsett jalapeno etter smak - det er sterkt.

Stek kjøtt
4

Skjær svinekjøtt i skiver (3 per person) og krydre med en klype salt, pepper og Panamat.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøtt i 2-3 min på hver side, eller til gyllent.

Senk til middels varme. Tilsett soyasaus [1/2 pakke, 2P], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og vann [2 ss | 4 ss]. Stek videre i 1 min. Fjern så stekepannen fra varmen.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Bland salat
5

I mellomtiden, skrell squash [1/2 stk, 2P] i lange bånd med en potetskreller.

Bland squash, salatblanding, olivenolje [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en mellomstor skål.

Server
6

Anrett ris og kjøtt på tallerkener.

Server med salat og topp med aji verde.