Aji verde er en søt og sterk peruansk dipp laget med jalapeno. Vi serverer sausen på gyllenstekte svinekjøtt og luftig ris, med en frisk og god grøntsalat som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
150 g
Langkornet hvit ris
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
4 g
Panamat
75 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
½ stk
Squash
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Jalapeno
1 pose
Koriander
½ stk
Hvitløk
250 g
Svinefilet
1 ss
Smør (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Sukker (steg 4)
2 ss
Vann (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele på middels varme. Fres Ay Cajun-ba i 1 min, til velduftende.
Tilsett vann [3 dl | 5 1/2 dl] og kok opp.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk til servering.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, del jalapeno på langs, fjern frø og finhakk.
Finhakk koriander.
Finhakk eller press hvitløk [1/2 fedd, 2P].
Bland majones, yoghurt, jalapeno, koriander, hvitløk og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål. Sett til side.
TIPS: Tilsett jalapeno etter smak - det er sterkt.
Skjær svinekjøtt i skiver (3 per person) og krydre med en klype salt, pepper og Panamat.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøtt i 2-3 min på hver side, eller til gyllent.
Senk til middels varme. Tilsett soyasaus [1/2 pakke, 2P], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og vann [2 ss | 4 ss]. Stek videre i 1 min. Fjern så stekepannen fra varmen.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, skrell squash [1/2 stk, 2P] i lange bånd med en potetskreller.
Bland squash, salatblanding, olivenolje [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en mellomstor skål.
Anrett ris og kjøtt på tallerkener.
Server med salat og topp med aji verde.