Pannestekt torsk og saus vierge
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt torsk og saus vierge

Pannestekt torsk og saus vierge

med potetmos og spinat- og hasselnøttsalat

Potetmos og fisk er en sikker slager på middagsbordet. La deg inspirere av det franske kjøkkenet, og by gjestene på en smakfull vri på fiskemiddagen! Vi serverer pannestekt torsk som får godgjøre seg i en saus vierge, en klassisk fransk saus med tomat, oliven og persille som passer godt til fisk. Som tilbehør lager vi en kremet potetmos, og en frisk salat med spinat og ristede hasselnøtter.

Tags:
Rask
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

30 g

Kalamataoliven

1 stk

Sitron

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

1 pose

Bladpersille

4 g

Middelhavsdrøm

30 g

Spinat

1 stk

Tomat

20 g

Hasselnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Havre, Peanøtter, Rug)

500 g

Bakepotet

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

2 ss

Vann til saus

¼ ts

Sukker til saus

3 ss

Olje til saus

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til fisk

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier744 kcal
Energi (kj)3113 kj
Fett43.1 g
Mettet fett5.8 g
Karbohydrater53.4 g
Sukker8.7 g
Protein31.9 g
Natrium0.1 mg

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skrell og skjær potet i 2 cm store biter. Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet, og mos potet med melk, salt og en klype pepper. Sett til side under lokk.

Rist hasselnøtter
2

I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Grovhakk hasselnøtter.

Rist hasselnøtter i 3-4 min, eller til gylne. Legg til side i en liten skål.

Bland salat
3

Skyll spinat.

Bland spinat, hasselnøtter, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål, og sett til side.

Lag saus vierge
4

Grovhakk tomat og oliven.

Halver sitron.

Finhakk persille.

Bland tomat, oliven, persille, vann, sitronsaft, sukker og olivenolje i en mellomstor skål.

Stek fisk
5

Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Tørk fisk med kjøkkenpapir, og krydre med Middelhavsdrøm og salt.

Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Tilsett saus og krydre med salt og en klype pepper.

La putre i 1 min, eller til sausen er gjennomvarmet.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett torsk, potetmos og salat på tallerkener. Øs saus over fisken.