En klassisk "kylling og poteter"-rett blir aldri kjedelig med de riktige krydderiene. I dag skal vi krydre kyllingen med gode urter før vi bruner den og baker den i ovnen. Tilbehøret er ovnsbakte poteter og gulrøtter, en syrlig kålsalat med agurk og vårløk, og en kremet hvitløksdressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Gulrot
4 g
Middelhavsdrøm
½ stk
Hvitløk
300 g
Kyllingbryst
150 g
Spisskål, skåret
1 stk
Agurk
1 stk
Vårløk
½ stk
Sitron
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i kvarte.
Skjær gulrot (uskrelt) i 2 cm staver.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.
Krydre kylling med en klype salt og Middelhavsdrøm.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.
Når grønnsakene har 11 min igjen i ovnen, overfør kylling til et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 8-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Grovhakk agurk.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Bland agurk, vårløk, spisskål, olivenolje [1 ss | 2 ss], en stor skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en skål.
Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].
Bland yoghurt, majones, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål.
Anrett kylling, salat og grønnsaker på tallerkener.
Server en klatt hvitløksdressing på siden.