I dag skal vi lage köfter, som får en ekstra god smak av å blandes med hvitløk og vår gode krydderblanding, Panamat. Et fargerikt og innbydende tilbehør er tabbouleh med granateple, bulgur, agurk, tomat og spinat. Vi topper alt med kremet yoghurt og frisk mynte.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Panamat
250 g
Kjøttdeig av storfe
12.5 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 pose
Mynte
1 stk
Hvitløk
1 stk
Agurk
½ stk
Granateple
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 stk
Tomat
4 dl
Vann (steg 1)
1 stk
Egg (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
½ ts
Salt (steg 5)
Kok opp en kjele med saltet vann [4 dl | 8 dl].
Kok bulgur i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet og la bulguren hvile i kjelen.
TIPS: Vannet skal være like salt som sjøvann.
Press eller finhakk hvitløk.
Bland kjøttdeig, Panamat, egg [1 stk | 2 stk], panko [1/2 pakke, 2P], salt [1/2 ts | 1 ts] og hvitløk i en skål. Krydre med en klype pepper.
Rull kjøttdeigen til 3 stk köfter per person (ca. 6 cm lange og 2,5 cm tykke).
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek köfter i 11-12 min, til brunet og gjennomstekt. Snu ofte underveis, så de blir jevnt brunet på alle sider.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Finhakk agurk. Skjær tomat i 2 cm biter. Finhakk mynte.
Rull granateple mellom hendene for å løsne frøene. Del granateple på midten. Senk granateple [1/2 stk, 2P] i en skål med vann og bruk fingrene til å rense frø fra det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Skyll frø under kaldt vann i en sil.
TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Bland ferdig bulgur med agurk, tomat, spinat og granateplefrø i en stor skål. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og pepper.
Anrett granatepletabbouleh i dype tallerkener og topp med köfte.
Drypp over noen klatter yoghurt og pynt med mynte.