topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paprikakrydret kylling

Paprikakrydret kylling

med ovnsbakte grønnsaker og srirachamajones

I dag inviterer vi til en smakfull og fargerik kylling- og grønnsaksfest, som nesten lager seg selv. Alt du trenger å gjøre er å forberede løk, gulrot og potet samt krydre kylling med vårt populære Mamas favoritt-krydder og brune den litt i stekepannen. Ellers settes alt inn i ovnen slik at det kan godgjøre seg på egen hånd. Vi legger også til et dryss mais, frisk salatblanding og srirachamajones.

Tags:
Proteinrik
Melkefri
Under 650 kcal
Hvetefri
Allergener:
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Rødløk

2 stk

Gulrot

50 g

Srirachamajones

(Inneholder Egg, Sennep)

300 g

Kyllingbryst

60 g

Salatblanding

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

1 boks

Mais

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier611 kcal
Energi (kj)2557 kj
Fett19.2 g
Mettet fett2.2 g
Karbohydrater65.4 g
Sukker16.9 g
Protein43.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skjær løk i 2 cm båter.

Skjær gulrot (uskrelt) og potet (uskrelt) i 2 cm biter.  

Ovnsbak grønnsaker
2

Overfør grønnsaker til den ene siden av et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir.

Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. 

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.

Forbered råvarer
3

Skyll salat.

Hell væske fra mais. 

Krydre kylling med en klype salt og Mamas Favoritt.

Stek kylling
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.

Når grønnsakene har ca. 10 min igjen av steketiden, strø mais over grønnsakene og legg kylling på den andre siden av stekebrettet.

Bak i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt. 

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.

Bland sammen
5

Skjær kylling i tynne skiver.

Bland salat sammen med grønnsakene på stekebrettet.

Server
6

Anrett ovnsbakte grønnsaker og kylling på tallerkener.

Legg en klatt srirachamajones på siden.