Overrask gjestene med en utradisjonell, men kreativ og smaksrik måte å tilberede kylling på! Vi marinerer og panerer kyllingstrimler med peanøtter, før de sprøstekes. Kyllingen serveres på en seng av hvitløksduftende villris og en sprø kålsalat, toppet med asiatisk majones og mynte.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
150 g
Langkornet hvit ris
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Hvitløk
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
50 g
Vegansk asiatisk majones
(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sesam)
150 g
Spisskål, skåret
300 g
Kyllingbryst
1 pose
Mynte
½ stk
Kålrabi, hvit
½ ss
Smør til steking
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Olje til marinade
¼ ts
Salt til marinade
¼ ts
Salt til salat
Press eller finhakk hvitløk.
Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek hvitløk i 30 sek, til velduftende.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Finhakk peanøtter.
Skjær løk i tynne skiver.
Skjær kylling i 3 cm tykke strimler på et eget skjærebrett, og krydre med salt.
Bland peanøtter, Hvitløksflørt, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.
Vend kyllingen i peanøttblandingen.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling og marinade i 1-2 min på hver side, til gyllen.
Tilsett løk og stek videre i 4 min, til kyllingen er gjennomstekt og løk mykner.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skrell og skjær kålrabi i 1 cm store biter.
Finhakk mynte.
Bland spisskål, salt, ris og kålrabi i en mellomstor skål.
Anrett salat i skåler.
Topp med kylling, asiatisk majones og mynte.