Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
I dag kan vi friste med tagliatelle blandet med kremet pesto. Vi lager en saus med pesto, matfløte, sitronsaft og grønnsaksbuljong, før vi blander den kremede sausen med tagliatelle og ovnsbakt tomat og squash. Vi topper alt med italiensk hardost og fersk basilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Sitron
1 pose
Basilikum
8 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Squash
2 stk
Tomat
60 g
Grønn pesto
(Inneholder Melk, Sulfitter)
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
250 g
Tagliatelle
(Inneholder Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Hvitløksflørt
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en kjele med saltet vann.
Skjær squash i halve skiver.
Skjær tomat i 2 cm tykke terninger.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper, og bland godt. Bak i ovnen i 15-25 min, til møre.
Imens grønnsakene baker, skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Grovhakk basilikum.
Når grønnsakene har 5 min igjen av steketiden, kok pasta i 3-4 min, eller til “al dente”.
Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl] og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje til pastaen om ønskelig.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong, Hvitløksflørt og pastavann. La sausen småkoke i 1-2 min, eller til gjennomvarm.
Tilsett pesto, ovnsbakt tomat og squash og pasta. Bland godt. Tilsett en skvett sitronsaft og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Anrett pasta med grønnsaker i dype tallerkener.
Strø over italiensk ost og pynt med basilikum.
Server resterende sitronbåter på siden.