Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
4 g
Panamat
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
15 ml
Balsamico
2 stk
Briochebrød
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Tomat
30 g
Salatblanding
500 g
Poteter
1 stk
Rødløk
1 ts
Sukker (steg 2)
1 ss
Vann* (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til 1 cm tynne pommes frites. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min. TIPS: Skjær potetene i jevne biter, så blir de jevnt stekt.
Skjær rødløk i tynne skiver. Skjær tomat i tynne skiver. Finhakk eller press hvitløk. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme. Stek rødløk i 5-6 min. Tilsett balsamico, vann* [1 ss | 2 ss] og sukker* [1 ts | 2 ts] og bland godt. Stek i 3-5 min, til karamellisert. Overfør til en liten skål.
Bland en klype salt*, hvitløk, Panamat og en skvett olivenolje* i en skål. Legg en flat hånd på kyllingbryst og skjær horisontalt med en skarp kniv for å få to tynne fileter på et eget skjærebrett. Bland kylling i marinaden. Sett til side.
Når pommes frites har 10 min igjen; varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Stek kylling i 2-4 min på hver side, til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Varm burgerbrød på en rist i ovnen i 3 min. Skyll salatblanding [1/2 pakke, 2P] i et dørslag under kaldt vann*.
Smør burgerbrød med majones. Fyll burgeren med kylling, karamellisert løk, salat og tomat. Server pommes frites og resterende salat på siden.