Burgere smaker alltid godt, men det er spennende å variere litt. Her har du en lekker oppskrift på smakfulle kyllingburgere med hjemmelagde pommes frites. Mariner kyllingen i gode smaker av Panamat-krydderet vårt, og fyll de myke briochebrødene med kylling, karamellisert løk, soltørkede tomater, salat og majones. Enkelt og kjempegodt, på bare en halvtime!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Panamat
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
300 g
Kyllingbryst
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
500 g
Poteter
1 stk
Hvitløk
30 g
Salatblanding
1 stk
Rødløk
50 g
Soltørkede tomater
½ ts
Sukker (steg 2)
2 ss
Vann* (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft)
Skjær potet (uskrelt) til 1 cm tynne pommes frites.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper, og bland godt.
Stek i ovnen i 25-30 min, eller til møre.
I mellomtiden, skjær rødløk i tynne, halve skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Skyll salatblanding [1/2 pakke, 2P].
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels varme.
Stek rødløk i 5-6 min, til myk.
Tilsett balsamico, vann [2 ss | 4 ss] og sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt salt, og bland godt. Stek i 3-5 min, til karamellisert. Overfør til en liten skål.
Bland en klype salt, hvitløk, Panamat og en skvett olivenolje i en skål.
På et eget skjærebrett, legg en flat hånd på kyllingbryst og skjær horisontalt for å få to tynne fileter. Bland kylling i marinaden. Sett til side.
Når pommes frites har 10 min igjen; varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme.
Stek kylling i 2 min på hver side, til brunet.
Senk til middels lav varme og stek videre i 2-3 min, til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skjær briochebrød i to på midten. Legg på en rist i ovnen i 3-4 min, eller til gjennomvarme.
Smør briochebrød med majones. Fyll burgeren med kylling, karamellisert løk, salat og soltørket tomat. Server pommes frites og resterende salat på siden.