topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Portugisisk kyllingburger

Portugisisk kyllingburger

med karamellisert rødløk og sprø fries

Burgere smaker alltid godt, men det er spennende å variere litt, så her har du en lekker oppskrift på smakfulle kyllingburgere med hjemmelagde fries. Mariner kyllingen i gode smaker av hvitløk og vår egen krydderblanding, Panamat. De myke briochebrødene fylles med kylling, karamellisert løk, ferske tomater, salat og mild majones. Enkelt og kjempegodt på bare en halvtime!

Tags:
Barnevennlig
Enkel
Allergener:
Egg
Sennep
Sulfitter
Gluten
Melk
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

4 g

Panamat

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

15 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

2 stk

Briochebrød

(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Tomat

30 g

Salatblanding

500 g

Bakepotet

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker (steg 2)

2 ss

Vann* (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier863 kcal
Energi (kj)3612 kj
Fett31.8 g
Mettet fett5.1 g
Karbohydrater95.8 g
Sukker15.8 g
Protein48 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) til 1 cm tynne fries.

Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt og pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

Karamelliser rødløk
2

I mellomtiden, skjær rødløk i tynne, halve skiver.

Skjær tomat i tynne skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

Skyll salatblanding [1/2 pose, 2P].

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels varme.

Stek løk i 5-6 min, til myknet.

Tilsett balsamico, vann [2 ss | 4 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt. Stek videre i 3-5 min, til mørkt og karamellisert. Sett til side i en liten skål.

Mariner kylling
3

Bland en klype salt, hvitløk, Panamat og en skvett olivenolje i en mellomstor skål.

På et eget skjærebrett, legg en hånd på toppen av hvert kyllingbryst og skjær gjennom på langs med en skarp kniv slik at du får to tynne fileter. Vend kylling i skålen med marinade.

Stek kylling
4

Når det gjenstår 10 min av steketiden til fries, varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne (uten å tørke av) på middels varme.

Stek kylling i 2-4 min på hver side, til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Varm briochebrød
5

Del briochebrød i to på midten.

Varm på en rist i ovnen i 3-4 min, til gjennomvarme.

Server
6

Smør burgerbrød med majones.

Fyll burgeren med kylling, karamellisert løk, salat og tomat.

Server fries og resterende salat på siden.