Potet- og baconsalat med sennepsdressing og søt ananas (OBS! Egg følger ikke med)
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
½ stk
Maiskolbe
75 g
Reddiker
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 pose
Gressløk
100 g
Ananas
125 g
Bacon, skiver
12 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
1 pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
2 stk
Egg (steg 4)
Kok opp en kjele med lettsaltet* vann*. Kok poteter i 10-15 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet og krydre poteter med en klype salt* og pepper*. Sett til side med lokk for å holde på varmen.
Skjær maiskorn av maiskolbe [1/2 stk, 2P]. Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Stek maiskorn i 5 min, til lett brunet. Overfør maiskorn til en tallerken. TIPS: Skjær av maiskorn i en stor skål så du ikke smuler. TIPS: Dekk stekepannen med lokk eller et rent kjøkkenhåndkle hvis mais begynner å poppe.
Finhakk reddiker. Skyll og grovhakk spinat. Finhakk gressløk. Skjær ananas i halve ringer. Skjær ferdigkokte poteter i 2 cm terninger.
Varm opp en mellomstor stekepanne til middels høy varme. Stek bacon i 4-5 min, til gyllen. Varm opp en skvett olivenolje* i en ny stekepanne på middels høy varme. Stek egg* [2 stk | 4 stk] i 4-6 min, eller til plommen er lett stivnet.
Bland gressløk, sennep og rømme i en stor skål. Tilsett poteter, mais, reddiker, spinat og halvparten av bacon. Bland godt.
Fordel potetsalat på tallerkener. Topp med speilegg og resterende bacon. Server ananasskiver ved siden av.