Kjenn smaken av Italia med vår pannestekte kylling, servert med basilikumpesto og en klassisk panzanella – en tomat- og brødsalat. Vi topper retten med mozzarella og prosciuttoroser, og dermed er middagen klar til å serveres!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
50 g
Prosciutto
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
1 stk
Stenovnsbakt baguette
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)
125 g
Cherrytomater
1 stk
Agurk
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Rødløk
1 pose
Basilikum
1 stk
Sitron
1 stk
Hvitløk
2 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
¼ ts
Salt til kjøtt
2 ss
Olje til pesto
¼ ts
Salt til pesto
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær baguette i 2 cm store biter.
Legg brødbiter på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 5-7 min, eller til gylne og ristede.
Halver cherrytomater.
Skjær agurk i tynne halvmåner.
Halver og skjær løk i tynne skiver.
Bland ovnsbakt brød, tomat, agurk, løk, balsamico, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål. Sett til side.
Halver prosciuttobiter på langs og rull sammen til små roser.
Sett til side på en tallerken.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kylling og krydre med salt.
Stek i 2 min på hver side, eller til brunet. Senk til middels varme og stek videre i 2-3 min på hver side, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, finhakk basilikum.
Halver sitron.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland basilikum, en stor skvett sitronsaft, hvitløk, olivenolje, salt og pepper i en liten skål. Sett til side.
Hell væske av mozzarella og tørk lett med kjøkkenpapir.
Anrett salat i dype tallerkener og topp med mozzarella (1 per person) og prosciuttoroser.
Server kylling på en tallerken ved siden av og topp salat og kylling med pesto.