I dag står to herligheter fra Italia på menyen, nemlig risotto og prosciutto! Med denne enkle oppskriften blir du en mester på risotto, og alle til bords kan glede seg over en smaksblanding bestående av blant annet sukkererter, sopp, sitron og persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Risottoris
50 g
Prosciutto
200 g
Sjampinjong
½ stk
Sitron
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
4 g
Kyllingbuljong
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
4 g
Hvitløksflørt
½ pose
Bladpersille
½ pose
Sukkererter
1 stk
Vårløk
1 ss
Smør (steg 1)
6 etter behov
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Smør (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Finhakk løk. Finhakk eller press hvitløk. Varm opp smør* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk og hvitløk under omrøring i 1-2 min. Tilsett risottoris og rør i 1-2 min, til lett gjennomsiktig.
Tilsett vann* [6 dl | 12 dl], hvitløksflørt, salt* [1/2 ts | 1 ts] og kyllingbuljong i stekepannen. Kok opp, senk deretter varmen til middels. La småkoke i 18-22 min, til all kraften har absorbert og risen er "al dente". Rør av og til. TIPS: ‘Al dente’ betyr at risen er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten.
Skjær sopp i kvarte. Fordel prosciutto på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Fordel sopp på den andre siden. Drypp over olivenolje* [1 ss | 2 ss] og krydre med en klype salt* og pepper*. Stek i ovnen i 8-10 min. TIPS: Sørg for at det er plass mellom prosciuttobitene, de skal ikke være borti hverandre.
Finhakk persille [½ pakke, 2P]. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. Skjær sukkererter [½ pakke, 2P] i to. Skjær vårløk i tynne skiver. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Ta risottoen av varmen og bland forsiktig inn sukkererter, sopp, finrevet ost, sitronskall [1 ts | 2 ts], sitronsaft [1 ss | 2 ss], persille (spar litt til pynt) og smør* [1 ss | 2 ss]. Smak til med en klype salt* og pepper*. Tilsett en skvett vann* hvis risottoen ser tørr ut. TIPS: Krydder er nøkkelen til en god rett, smak derfor når du tilsetter salt og pepper.
Anrett risotto i dype tallerkener og topp med sprø prosciutto, vårløk og resterende persille.