Vi håper dere er sultne, for i dag har vi latt oss inspirere av en av de beste italienske rettene, nemlig cacio e pepe! Vi lager en herlig saus med fløte, ost og grovmalt pepper, og blander den med pasta og blomkål. Vi topper med sprøstekt prosciutto, og serverer pastaen med en knasende tomatsalat med solsikkefrø og basilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
50 g
Prosciutto
275 g
Blomkål
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
2 stk
Tomat
1 pose
Basilikum
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
2 g
Grovmalt pepper
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
2 g
Kyllingbuljong
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
10 g
Solsikkefrø
(Kan inneholde Sesam, Nøtter, Peanøtter)
½ ts
Salt (steg 4)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en stor kjele med saltet vann. Fordel prosciutto hver for seg i ett lag på et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen i 8-10 min, eller til sprø. Sett til side for avkjøling.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Skjær blomkål i 1 cm biter. Når spaghettien har ca. 3 min igjen, tilsett blomkål og kok til mør. Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] og hell av resten. Sett til side. TIPS: Pastavannet bør være like salt som sjøvann. TIPS: ‘Al dente’ betyr gjennomkokt pasta, men med litt tyggemotstand i midten.
Skjær tomat i 2 cm båter. Plukk og riv basilikumblader.
Tilsett matfløte [½ pakke, 2P], kyllingbuljong [½ pakke, 2P] og pastavann [1 dl | 2 dl] i kjelen med spaghetti og blomkål. Varm opp på middels varme og rør gradvis inn halvparten av finrevet ost. Krydre med salt [½ ts | 1 ts] og halvparten av grovmalt pepper. Kok til sausen tykner, 1-2 min. Tilsett mer pastavann om spaghettien ser tørr ut.
Rett før servering, bland tomat, basilikum, balsamico og en klype salt og resterende grovmalt pepper i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Anrett spaghetti på tallerkener. Pynt med resterende finrevet ost og en klype grovmalt pepper. Topp med prosciutto. Server tomatsalat på siden og strø over solsikkefrø [½ pakke, 2P].