Rask rødbete-, linse- og geitostsalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Rask rødbete-, linse- og geitostsalat

med dill og honning- og sennepsdressing

Vår raske vegetarsalat er perfekt på travle dager hvor man likevel vil unne seg noe godt! Vi blander couscous, stekte linser og rødbeter og sitronduftende grønnsaker i en herlig honning- og sennepsdressing. Salaten er komplett med et dryss smuldret geitost og grovhakkede valnøtter.

Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Nøtter
Sulfitter
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
10 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g

Couscous

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

1 stk

Rødbeter, ferdigkokte

1 pakke

Grønne linser

(Kan inneholde Gluten)

50 g

Geitost

(Inneholder Melk)

20 g

Valnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)

1 pose

Dill

1 stk

Sitron

40 g

Ruccola

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

1 stk

Agurk

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann til couscous

¼ ts

Salt til couscous

1 ss

Olje til couscous

¼ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Olje til dressing

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier753 kcal
Energi (kj)3151 kj
Fett39.6 g
Mettet fett8.6 g
Karbohydrater183.3 g
Sukker123.8 g
Protein19.8 g
Natrium135.7 mg

Framgangsmåte

1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Tilsett couscous og olivenolje, og bland godt. Ta kjelen av varmen og la stå hvile under lokk i 5 min, eller til vannet har blitt absorbert.

Rør ferdig couscous med en gaffel.

2

I mellomtiden, hell væske av linser og skyll under kaldt vann.

Skjær rødbete i 1 cm store biter.

Varm opp en stekepanne på middels varme.

Stek rødbete og linser i 3-4 min, eller til gjennomvarmet.

Krydre med salt og en klype pepper.

3

Skyll ruccola.

Skjær agurk i tynne halvmåner.

Grovhakk valnøtter.

Halver sitron.

Bland ruccola, en stor skvett sitronsaft, agurk, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.

Bland olivenolje og honning- og sennepsdressing i en liten skål.

4

Anrett couscous, rødbeter, linser og salat i dype tallerkener.

Topp med smuldret geitost, valnøtter og honning- og sennepsdressing.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image