Vår raske vegetarsalat er perfekt på travle dager hvor man likevel vil unne seg noe godt! Vi blander couscous, stekte linser og rødbeter og sitronduftende grønnsaker i en herlig honning- og sennepsdressing. Salaten er komplett med et dryss smuldret geitost og grovhakkede valnøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
100 g
Couscous
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
1 stk
Rødbeter, ferdigkokte
1 pakke
Grønne linser
(Kan inneholde Gluten)
50 g
Geitost
(Inneholder Melk)
20 g
Valnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)
1 pose
Dill
1 stk
Sitron
40 g
Ruccola
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)
1 stk
Agurk
2.5 dl
Vann til couscous
¼ ts
Salt til couscous
1 ss
Olje til couscous
¼ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Olje til dressing
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Tilsett couscous og olivenolje, og bland godt. Ta kjelen av varmen og la stå hvile under lokk i 5 min, eller til vannet har blitt absorbert.
Rør ferdig couscous med en gaffel.
I mellomtiden, hell væske av linser og skyll under kaldt vann.
Skjær rødbete i 1 cm store biter.
Varm opp en stekepanne på middels varme.
Stek rødbete og linser i 3-4 min, eller til gjennomvarmet.
Krydre med salt og en klype pepper.
Skyll ruccola.
Skjær agurk i tynne halvmåner.
Grovhakk valnøtter.
Halver sitron.
Bland ruccola, en stor skvett sitronsaft, agurk, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.
Bland olivenolje og honning- og sennepsdressing i en liten skål.
Anrett couscous, rødbeter, linser og salat i dype tallerkener.
Topp med smuldret geitost, valnøtter og honning- og sennepsdressing.