Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ pakke
Kidneybønner
150 g
Langkornet hvit ris
1 stk
Lime
2 stk
Gulrot
1 stk
Hvitløk
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
250 g
Kjøttdeig av storfe
4 g
Kyllingbuljong
4 g
Røkt paprikapulver
5 g
Tex-Mex
1 g
Chiliflak
1 pose
Koriander
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til saus
¼ ts
Sukker til saus
½ ss
Vann til saus
Kok opp vann og salt i en kjele. Tilsett ris, senk til lav varme og kok under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller inntil myk. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Skjær paprika i tynne skiver. Skyll kidneybønner under kaldt vann i en sil.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme. Stek kjøttdeig i 4-5 min, eller inntil brunet. Tilsett paprika og stek i ytterligere 2 min.
Bland Tex-Mex, hakkede tomater og rødvinssaus i stekepannen. Tilsett kidneybønner og la saus simre i 3-4 min. Smak til med salt og pepper.
Riv en stor klype limeskall. Bland yoghurt og limeskall i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.
Anrett ris i skåler. Topp med chiligryte og en klatt yoghurt. Serveres med limebåter ved siden av.