topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rask chiligryte

Rask chiligryte

med kjøttdeig, kidneybønner og yoghurt

Tags:
Hvetefri
Rask
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
10 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ pakke

Kidneybønner

150 g

Langkornet hvit ris

1 stk

Lime

2 stk

Gulrot

1 stk

Hvitløk

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

250 g

Kjøttdeig av storfe

4 g

Kyllingbuljong

4 g

Røkt paprikapulver

5 g

Tex-Mex

1 g

Chiliflak

1 pose

Koriander

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til saus

¼ ts

Sukker til saus

½ ss

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier854 kcal
Energi (kj)3574 kj
Fett32 g
Mettet fett12.5 g
Karbohydrater96.5 g
Sukker18.9 g
Protein38.5 g
Natrium1290.1 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann og salt i en kjele. Tilsett ris, senk til lav varme og kok under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller inntil myk. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!

2

Skjær paprika i tynne skiver. Skyll kidneybønner under kaldt vann i en sil.

3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme. Stek kjøttdeig i 4-5 min, eller inntil brunet. Tilsett paprika og stek i ytterligere 2 min.

Lag saus
4

Bland Tex-Mex, hakkede tomater og rødvinssaus i stekepannen. Tilsett kidneybønner og la saus simre i 3-4 min. Smak til med salt og pepper.

5

Riv en stor klype limeskall. Bland yoghurt og limeskall i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.

6

Anrett ris i skåler. Topp med chiligryte og en klatt yoghurt. Serveres med limebåter ved siden av.