topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rask indiskkrydret ørret

Rask indiskkrydret ørret

med ingefærris og frisk agurkyoghurt

Dagens middag passer for den som ikke har så mye tid til middagslaging, men som elsker gode og varierte smaker. Vi skal ta den klassiske ørreten med på en svipptur innom det indiske kjøkkenet. Som tilbehør skal vi lage en farge- og smaksrik ingefærkrydret ris med gulrot, spinat og cashewnøtter. Vi rører inn litt smør for ekstra fylde. Vi topper det hele med en frisk agurkyoghurt og et dryss mynte, i ekte indisk stil.

Tags:
Hvetefri
Rask
Superrask
Spis meg først
Allergener:
Fisk
Sennep
Egg
Nøtter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Ørret

(Inneholder Fisk)

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

150 g

Jasminris

20 g

Cashewnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Bygg, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)

1 stk

Gulrot, Julienne

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 stk

Agurk

30 g

Spinat

1 pose

Mynte

4 g

Mild Mahal

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til dressing

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Smør til ris

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier658 kcal
Energi (kj)2751 kj
Fett26 g
Mettet fett6.1 g
Karbohydrater69.7 g
Sukker5.9 g
Protein34.5 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

 

Kok opp vann i en mellomstor kjele med lokk.

 

Tilsett ris, Ginger-Ninja og salt. Senk til lav varme og la putre under lokk i 14 min.

 

Fjern fra varmen.

Stek fisk
2

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og Mild Mahal.

Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt på innsiden.

Bland sammen
3

I mellomtiden, skyll spinat.

Finhakk agurk.

Bland yoghurt, agurk og salt i en mellomstor skål.

Rett før servering, bland gulrot, spinat, cashewnøtter og smør sammen med den ferdige risen.

Server
4

Anrett ris, fisk og agurkyoghurt i seksjoner på tallerkener.

Topp med revet mynteblader.

TIPS: Liker du ikke mynte, reduser eller dropp den.