Vi drømmer oss bort til Asia med en fantastisk oppskrift på japansk taco! Vi steker kjøttdeig med hvitløk, ingefær og woksaus for å få frem de herlige asiatiske smakene. Deretter bygger vi hver taco med asiatisk majones, krydret kjøttdeig, sprø kålsalat og en klype chili. Kjapt, enkelt og veldig godt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sennep, Soya)
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
37.5 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
1 stk
Hvitløk
50 g
Vegansk asiatisk majones
(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sesam)
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
1 stk
Lime
2 ts
Ingefær
1 stk
Gulrot
1 stk
Rød chili
1 stk
Rødløk
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Hvis du ikke har mikrobølgeovn, sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Riv ingefær (uskrelt) og hvitløk fint.
Halver rødløk og skjær i tynne skiver.
Skjær lime i båter.
Del chili i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.
Riv gulrot (uskrelt).
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig, rødløk og en klype salt i 5-6 min, eller til brunet.
Mens kjøttdeigen steker, bland salat, gulrot, en skvett limesaft, olivenolje, salt og en klype pepper i en skål.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Tilsett hvitløk og ingefær til kjøttdeig og stek videre i 1 min.
Tilsett asiatisk woksaus og bland godt.
Krydre med en stor klype pepper.
Varm tortillabrød i mikroen i 30-60 sek, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.
Sett alt på bordet. Smør hvert tortillabrød med asiatisk majones.
Topp med salat, kjøttdeig og chili.
Server resterende limebåter på siden.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.