Smakfull og sterk kosemat på et blunk! Vi skal lage en enkel og god pasta arrabiata-style. Arrabiata betyr "sint" på italiensk, fordi denne pastaretten er det futt i. Vi lager en fyldig saus med kjøttdeig, sjalottløk, paprika, cherrytomater, hvitløk og chili. Vi skal også koke spaghetti før vi blander alt sammen. Til slutt topper vi det hele med finrevet ost og basilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 boks
Tomatpure
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløk
1 g
Chiliflak
1 pose
Basilikum
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 stk
Paprika
4 g
Hvitløksflørt
125 g
Cherrytomater
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
½ ts
Sukker (steg 4)
½ ts
Salt (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
Kok opp en kjele med saltet vann.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann [1,5 dl | 3 dl] og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig, slik at spaghettien ikke klistrer seg sammen.
TIPS: Vannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter.
Skjær sjalottløk i tynne skiver.
Press eller riv hvitløk fint.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig, sjalottløk, tomat og paprika med salt [1/2 ts | 1 ts] i 4-5 min, eller til brunet og grønnsakene er myke.
Tilsett hvitløk, Hvitløksflørt og chiliflak, og stek i ytterligere 1-2 min.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Rør inn balsamico, tomatpuré, pastavann og sukker [1/2 ts | 1 ts] i pannen.
La småkoke i 1-2 min, til sausen tykner.
Tilsett spaghetti og halvparten av finrevet ost. Bland godt.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis pastaen ser tørr ut.
Anrett kjøttdeigpasta i dype tallerkener.
Riv basilikum grovt over.
Strø over resterende ost.