topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rask kremet tomat-tortelloni

Rask kremet tomat-tortelloni

med fersk oregano og cherrytomater

Raske og enkle pastaretter er en livredder på ukesmenyen. I denne oppskriften bruker vi fersk tortelloni med sopp som er ferdig på kun et par minutter. Pastaen vendes i en kremet saus med løk, hvitløk, cherrytomater, spinat og herlige urtekrydder, og toppes med ferske oreganoblader. Middagen står klar etter kun et kvarter!

Tags:
Superrask
Allergener:
Melk
Egg
Gluten
Hvete
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ g

Chiliflak

4 g

Hvitløksflørt

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 stk

Hvitløk

300 g

Sopptortelloni

(Inneholder Melk, Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Fisk, Sennep, Soya, Skalldyr, Bløtdyr, Selleri, Nøtter)

1 pose

Oregano

125 g

Cherrytomater

60 g

Spinat

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 boks

Tomatpure

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til saus

1 dl

Spart pastavann

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier630 kcal
Energi (kj)2637 kj
Fett29.3 g
Mettet fett12.1 g
Karbohydrater67.7 g
Sukker13.7 g
Protein20.1 g
Natrium408 mg

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skjær rødløk i tynne skiver.

Halver cherrytomat.

Finhakk eller press hvitløk.

Plukk oreganoblader.

Skyll spinat.

Lag tomatsaus
2

Varm opp olivenolje i en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 2-3 min, til blank. Tilsett tomatpure, hvitløk og Hvitløksflørt, og stek videre i 1 min, til velduftende.

Tilsett matfløte, cherrytomat, grønnsaksbuljong, chiliflak og salt.

Senk til middels varme og la småkoke i 1-2 min, til tyknet.

TIPS: Reduser eller dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.

Kok pasta
3

I mellomtiden, kok tortelloni i 1-2 min, til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp, og hell av resten.

Tilsett tortelloni, pastavann og spinat i sausen rett før servering.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Server
4

Fordel tortelloni i skåler og topp med oreganoblader.

Hell eventuelt over en skvett olivenolje.