Raske og enkle pastaretter er en livredder på ukesmenyen. I denne oppskriften bruker vi fersk tortelloni med sopp som er ferdig på kun et par minutter. Pastaen vendes i en kremet saus med løk, hvitløk, cherrytomater, spinat og herlige urtekrydder, og toppes med ferske oreganoblader. Middagen står klar etter kun et kvarter!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Sopptortelloni
(Inneholder Melk, Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Fisk, Sennep, Soya, Skalldyr, Bløtdyr, Selleri, Nøtter)
1 stk
Rødløk
1 stk
Hvitløk
1 boks
Tomatpure
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Hvitløksflørt
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
½ g
Chiliflak
1 pose
Oregano
125 g
Cherrytomater
60 g
Spinat
½ ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Halver cherrytomat.
Finhakk eller press hvitløk.
Plukk oreganoblader.
Skyll spinat.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 2-3 min, til blank. Tilsett tomatpure, hvitløk og Hvitløksflørt, og stek videre i 1 min, til velduftende.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], cherrytomat, grønnsaksbuljong, chiliflak [1/2 pose, 2P] og salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Senk til middels varme og la småkoke i 1-2 min, til tyknet.
TIPS: Reduser eller dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.
I mellomtiden, kok tortelloni i 1-2 min, til 'al dente'.
Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp, og hell av resten.
Tilsett tortelloni, pastavann og spinat i sausen rett før servering.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
Fordel tortelloni i skåler og topp med oreganoblader.
Hell eventuelt over en skvett olivenolje.