Enkle og raske middagsoppskrifter kommer godt med i en hektisk hverdag. I dag frister vi med en kyllingrett som garantert vil falle i smak. Vi bruner kyllingen i pannen, og lar den putre i en fyldig gressløkssaus mens vi lager en pære- og ruccolasalat. Kyllingen serveres på en seng av kremete potetmos med salaten på siden. Og vips, så var middagen klar!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Potetterninger, ferdigkokte
4 g
Kyllingbuljong
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 stk
Pære
40 g
Ruccola
1 pose
Gressløk
½ dl
Vann (steg 1)
3 ss
Melk (steg 1)
1 ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ dl
Vann (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
Tilsett potet, melk [1/2 dl | 1 dl], vann [1/2 dl | 1 dl] og salt [1 ts | 2 ts] i en mellomstor kjele.
Kok på middels varme i 5 min.
Mos potet og sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør om ønskelig.
Skjær kyllingbryst i tre skiver på eget skjærebrett.
Finhakk gressløk.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kylling og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Stek i 3-4 min per side, eller til brunet og gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Senk til middels varme, og tilsett kyllingbuljong, vann [1/2 dl | 1 dl], matfløte [1/2 pakke, 2P] og gressløk i pannen. La putre i 1-2 min, til gjennomvarmt.
Skyll ruccola.
Halver pære, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Bland ruccola, pære, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål rett før servering.
Anrett kylling, potetmos og salat på tallerkener.
Hell resterende saus over kyllingen.