Rask kylling i søt chilisaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rask kylling i søt chilisaus

Rask kylling i søt chilisaus

med asiatisk salat og dampet ris

Til middag i dag kan vi friste med en rask og fargerik rett med herlige smaker. Vi serverer kylling krydret med vår egen krydderiblanding med ingefær – Ginger Ninja. Kyllingen vender vi også i soya og søt chilisaus. I tillegg serverer vi luftig ris, en håndfull frisk agurk og en nøye utvalgt miks av salat som vi blander med asiatisk majones.

Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Sennep
Egg
Hvete
Soya
Gluten
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Langkornet hvit ris

300 g

Strimlet kyllingbryst

1 stk

Agurk

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

40 g

Søt chilisaus

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholde Selleri)

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

2 ss

Vann (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier729 kcal
Energi (kj)3050 kj
Fett25.2 g
Mettet fett3 g
Karbohydrater78.9 g
Sukker16.4 g
Protein44.2 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [2,5 dl | 5 dl] i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!

Stek kylling
2

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek kyllingstrimler under omrøring, sammen med Ginger Ninja og en klype salt i 3-4 min, eller til brunet og gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden. 

Lag saus
3

I mellomtiden, grovhakk agurk i 2 cm biter.

Bland salatmix, asiatisk majones, en skvett vann og en klype salt i en mellomstor skål.

Senk varmen på stekepannen til middels, og rør inn soyasaus [1/2 pose, 2P], søt chilisaus og vann [2 ss | 4 ss]. Kok i 1 min. Fjern fra varmen. 

Server
4

I mellomtiden, anrett ris i skåler.

Topp med kylling, eventuell resterende saus fra pannen, salat og agurk i seksjoner.

Krydre agurk med en klype salt.