Her byr vi på en stroganoff med kyllingstrimler i stedet for oksekjøtt. Hemmeligheten bak sausen er vår smakfulle krydderblanding, Mamas favoritt. Vi steker kylling, tomat og squash med creme fraiche, og resultatet er en kremet kylling stroganoff som passer til både store og små.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
½ stk
Squash
2 stk
Tomat
1 stk
Løk
300 g
Strimlet kyllingbryst
½ boks
Tomatpure
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
4 g
Kyllingbuljong
1 pose
Kruspersille
1 g
Chiliflak
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
½ stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts] og senk til lav varme. La putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk til servering. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.
Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm tykke terninger. Finhakk løk. Grovhakk tomat.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Krydre kyllingstrimler med en klype salt*. Stek kyllingstrimler og løk under omrøring i 3-4 min.
Tilsett tomat, squash, rømme [1/2 pakke, 2P], Mamas Favoritt, kyllingbuljong, tomatpuré [1/2 boks, 2P], worcestersaus [1/2 pakke, 2P] og en skvett vann* i stekepannen. Senk til middels varme og la putre i 3-4 min. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Grovhakk persille.
Anrett ris og kylling stroganoff i dype tallerkener. Pynt med persille. Strø over en klype chiliflak hvis du liker sterk mat.