Rask kylling stroganoff
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rask kylling stroganoff

Rask kylling stroganoff

med basmatiris og fersk persille

Her byr vi på en stroganoff med kyllingstrimler i stedet for oksekjøtt. Hemmeligheten bak sausen er vår smakfulle krydderblanding, Mamas favoritt. Vi steker kylling, tomat og squash med creme fraiche, og resultatet er en kremet kylling stroganoff som passer til både store og små.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Barnevennlig
Proteinrik
Allergener:
Melk
Egg
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

½ stk

Squash

2 stk

Tomat

1 stk

Løk

300 g

Strimlet kyllingbryst

½ boks

Tomatpure

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

4 g

Kyllingbuljong

1 pose

Kruspersille

1 g

Chiliflak

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

½ stk

Worcestersaus

(Inneholder Soya)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier619 kcal
Energi (kj)2588 kj
Fett14.5 g
Mettet fett4.4 g
Karbohydrater71.9 g
Sukker11.6 g
Protein47.1 g
Natrium392.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts] og senk til lav varme. La putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk til servering. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.

Forbered grønnsaker
2

Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm tykke terninger. Finhakk løk. Grovhakk tomat.

Stek kylling og løk
3

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Krydre kyllingstrimler med en klype salt*. Stek kyllingstrimler og løk under omrøring i 3-4 min.

Kok stroganoff
4

Tilsett tomat, squash, rømme [1/2 pakke, 2P], Mamas Favoritt, kyllingbuljong, tomatpuré [1/2 boks, 2P], worcestersaus [1/2 pakke, 2P] og en skvett vann* i stekepannen. Senk til middels varme og la putre i 3-4 min. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Hakk persille
5

Grovhakk persille.

 

Server
6

Anrett ris og kylling stroganoff i dype tallerkener. Pynt med persille. Strø over en klype chiliflak hvis du liker sterk mat.