Med denne saftige kyllingbowlen med tabbouleh står middagen klar på bordet på rekordtid! Vi koker bulgur, og steker kyllingstrimler med chiliflak og vår egen krydderblanding, Hello Sunrise. Deretter blander vi inn agurk, tomat, persille og tørkede tranebær i bulguren. Retten toppes med en klatt yoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Strimlet kyllingbryst
4 g
Hello Sunrise
(Inneholder Selleri, Sennep)
1 g
Chiliflak
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
4 g
Kyllingbuljong
20 g
Tranebær
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
1 pose
Bladpersille
½ stk
Sitron
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
2.5 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Kok opp en mellomstor kjele med vann [2,5 dl | 4,5 dl].
Tilsett bulgur, kyllingbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts], og senk til middels varme. La putre under lokk i 9-10 min, eller til mør.
I mellomtiden, bland kylling, Hello Sunrise og chiliflak i en mellomstor skål.
TIPS: Reduser eller dropp chili, hvis du ikke liker sterk mat.
Skyll spinat.
Grovhakk tomat, persille og agurk.
Halver sitron [1/2 stk, 2P].
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 4-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt. Snu kylling iblant.
Bland inn agurk, spinat, tomat, persille, salt [1/2 ts | 1 ts], sitronsaft [1 ss | 2 ss], olivenolje [1 ss | 2 ss] og tranebær i bulgur rett før servering.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Anrett bulgur tabbouleh i skåler.
Topp med kylling og en klatt yoghurt.