Rask og kremet kyllingkarri
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rask og kremet kyllingkarri

Rask og kremet kyllingkarri

med basmatiris og grønn paprika

Denne kremede karrigryten med kylling er proppet full av gode smaker, og svinges sammen i en fei! Vi lager gryten med creme fraiche, serverer den på en seng av luftig basmatiris og topper den med aprikoschutney.

Tags:
Superrask
Allergener:
Melk
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

300 g

Strimlet kyllingbryst

4 g

Curry-On

4 g

Kyllingbuljong

75 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

1 stk

Paprika, grønn

1 stk

Løk

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til steking

½ ts

Salt til kjøtt

¾ dl

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier695 kcal
Energi (kj)2907 kj
Fett23.1 g
Mettet fett9.4 g
Karbohydrater95.1 g
Sukker14.7 g
Protein51 g
Natrium392.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk til servering.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær løk i tynne, halve skiver.

Skjær grønn paprika i 2 cm store biter.

Finhakk persille.

Lag kyllingkarri
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling, løk og paprika, og krydre med salt og Curry-On.

Stek i 4-5 min under omrøring, til kylling er gjennomstekt og grønnsaker er myke.

Tilsett creme fraiche, vann og kyllingbuljong. Senk til middels varme og la putre i 1-2 min.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Server
4

Anrett ris i skåler.

Topp med kyllingkarri.

Garner med persille og server med en klatt aprikoschutney.