Arrabiata er betegnelsen på en sterk, italiensk tomatsaus, så i dag blir det en middag med futt i! Denne pastaretten byr på en smaksfest med chili, hvitløk, paprika og bacon. Gled deg til en varmende og kremet pastarett!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 boks
Tomatpure
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
140 g
Bacon, terninger
1 g
Chiliflak
1 pose
Basilikum
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 stk
Løk
1 stk
Paprika
4 g
Hvitløksflørt
125 g
Cherrytomater
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
4 g
Kyllingbuljong
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
½ ts
Sukker (steg 3)
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’.
Spar litt spaghettivann [2 dl | 4 dl], og hell av resten.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er ferdig, men at den fremdeles har litt tyggemotstand.
Skjær paprika i 2 cm biter.
Skjær løk i tynne skiver.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon, løk, cherrytomater, paprika, Hvitløksflørt, Mamas favoritt og chiliflak i 3-4 min, eller til mykt.
TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller dropp chiliflak.
Tilsett balsamico, sukker [½ ts | 1 ts], tomatpuré, kyllingbuljong og spaghettivann [1 dl | 2 dl]. Rør godt og la putre i 1 min.
Tilsett spaghetti, og rør godt.
Smak til med en klype salt og pepper. Rør godt.
TIPS: Tilsett litt mer spaghettivann om sausen føles for tykk.
Anrett spaghetti arrabiata i dype tallerkener.
Riv basilikumblader over.
Strø over finrevet ost.