topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rask thailandsk kikertkarri

Rask thailandsk kikertkarri

med sprøstekt løk og sterk hvitløksolje

Denne vegetariske karrigryten er så rik på smak at man ikke skulle tro at det kun tok et kvarter å tilberede den! Men det er helt sant - mens vi koker basmatiris steker vi kikerter og paprika, og lar det godgjøre seg i en fyldig kokossaus med rød karri, vår egen krydderblanding, Mild Mahal, spinat, soyasaus og lime. Gryten toppes med korianderblader, sprøstekt løk og en spenstig chili- og hvitløksolje.

Tags:
Superrask
Vegetar
Rask
Melkefri
Plantebasert
Allergener:
Gluten
Hvete
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Sprøstekt løk

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Lime

1 pakke

Kikerter

1 stk

Hvitløk

30 g

Rød karripasta

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Basmatiris

30 g

Spinat

1 stk

Paprika

1 g

Chiliflak

180 ml

Kokosmelk

1 pose

Koriander

4 g

Mild Mahal

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til grønnsaker

¼ ts

Salt til saus

2 ss

Olje til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier856 kcal
Energi (kj)3582 kj
Fett44.8 g
Mettet fett19 g
Karbohydrater93.6 g
Sukker9.2 g
Protein18.5 g
Natrium161.8 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels varme, og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

 

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær paprika i 1 cm tynne strimler.

Halver lime.

Finhakk eller press hvitløk.

Hell væske av kikerter.

Skyll spinat.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.Stek kikerter og paprika i 3-4 min, eller til noe myknet.

Lag saus
3

Tilsett rød karripasta og Mild Mahal i stekepannen. Stek i 30 sek, til velduftende.

Bland inn soyasaus, salt og kokosmelk. Senk til middels varme og la putre i 1-2 min, til noe tyknet.

I mellomtiden, bland chiliflak, hvitløk, olivenolje og en klype salt i en liten skål.

Bland inn spinat og limesaft rett før servering.

 

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Server
4

Anrett ris og karri i skåler.

Garner med revne korianderblader.

Topp med sprøstekt løk og chili- og hvitløksolje.