Denne vegetariske karrigryten er så rik på smak at man ikke skulle tro at det kun tok et kvarter å tilberede den! Men det er helt sant - mens vi koker basmatiris steker vi kikerter og paprika, og lar det godgjøre seg i en fyldig kokossaus med rød karri, vår egen krydderblanding, Mild Mahal, spinat, soyasaus og lime. Gryten toppes med korianderblader, sprøstekt løk og en spenstig chili- og hvitløksolje.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Sprøstekt løk
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Lime
1 pakke
Kikerter
1 stk
Hvitløk
30 g
Rød karripasta
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
150 g
Basmatiris
30 g
Spinat
1 stk
Paprika
1 g
Chiliflak
180 ml
Kokosmelk
1 pose
Koriander
4 g
Mild Mahal
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til grønnsaker
¼ ts
Salt til saus
2 ss
Olje til saus
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels varme, og la putre under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, skjær paprika i 1 cm tynne strimler.
Halver lime.
Finhakk eller press hvitløk.
Hell væske av kikerter.
Skyll spinat.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.Stek kikerter og paprika i 3-4 min, eller til noe myknet.
Tilsett rød karripasta og Mild Mahal i stekepannen. Stek i 30 sek, til velduftende.
Bland inn soyasaus, salt og kokosmelk. Senk til middels varme og la putre i 1-2 min, til noe tyknet.
I mellomtiden, bland chiliflak, hvitløk, olivenolje og en klype salt i en liten skål.
Bland inn spinat og limesaft rett før servering.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Anrett ris og karri i skåler.
Garner med revne korianderblader.
Topp med sprøstekt løk og chili- og hvitløksolje.