Rustikk og varmende kjøttbollegryte
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rustikk og varmende kjøttbollegryte

Rustikk og varmende kjøttbollegryte

med sautert sopp og potetmos

En varmende gryte er akkurat det man trenger når dagene begynner å bli kaldere. Denne lettlagde varianten inneholder kjøttboller, gulrot og stekt sopp som får godgjøre seg i en smaksrik rødvinssaus med kyllingbuljong. Gryten serveres på en seng av kremet potetmos.

Allergener:
Gluten
Hvete
Sulfitter
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Bakepotet

½ stk

Løk

1 stk

Gulrot

100 g

Sjampinjong

250 g

Kjøttdeig av storfe

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 boks

Tomatpure

4 g

Hvitløksflørt

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

4 g

Kyllingbuljong

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

1 ss

Olje til grønnsaker

1

Egg til kjøttboller

½ ts

Salt til kjøttboller

1 ss

Olje til steking

1 ss

Mel til saus

2 dl

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier804 kcal
Energi (kj)3363 kj
Fett37.4 g
Mettet fett11.5 g
Karbohydrater76.6 g
Sukker15.4 g
Protein40.9 g
Natrium544.4 mg

Framgangsmåte

Lag mos
1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.

Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet og mos potet med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver.

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.

Skjær sopp i tynne skiver.

Stek sopp
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek sopp i 3-4 min, eller til brunet.

Sett til side i en skål.

Stek kjøttboller
4

Bland kjøttdeig, egg, brødrasp og salt i en stor skål.

Form farse til kjøttboller (4 per person) med fuktige hender, og legg over på en tallerken.

Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttboller, løk og gulrot i 10-12 min, til kjøttboller er lett brunet og gjennomstekte. Snu med jevne mellomrom. Senk til middels varme når de er brunet.

VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

Lag gryte
5

Tilsett mel, tomatpure og Hvitløksflørt i stekepannen med kjøttboller. Stek i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett kyllingbuljong, rødvinssaus, soyasaus og vann. Senk til middels varme og la småkoke i 3-4 min, eller til tyknet.

Vend stekt sopp i gryten.

Grovhakk persille.

Server
6

Anrett potetmos og kjøttbollegryte i dype tallerkener.

Garner med persille.