En varmende gryte er akkurat det man trenger når dagene begynner å bli kaldere. Denne lettlagde varianten inneholder kjøttboller, gulrot og stekt sopp som får godgjøre seg i en smaksrik rødvinssaus med kyllingbuljong. Gryten serveres på en seng av kremet potetmos.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Bakepotet
½ stk
Løk
1 stk
Gulrot
100 g
Sjampinjong
250 g
Kjøttdeig av storfe
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 boks
Tomatpure
4 g
Hvitløksflørt
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder Sulfitter)
4 g
Kyllingbuljong
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 pose
Bladpersille
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
1 ss
Olje til grønnsaker
1
Egg til kjøttboller
½ ts
Salt til kjøttboller
1 ss
Olje til steking
1 ss
Mel til saus
2 dl
Vann til saus
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.
Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og mos potet med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.
I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver.
Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.
Skjær sopp i tynne skiver.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek sopp i 3-4 min, eller til brunet.
Sett til side i en skål.
Bland kjøttdeig, egg, brødrasp og salt i en stor skål.
Form farse til kjøttboller (4 per person) med fuktige hender, og legg over på en tallerken.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttboller, løk og gulrot i 10-12 min, til kjøttboller er lett brunet og gjennomstekte. Snu med jevne mellomrom. Senk til middels varme når de er brunet.
VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
Tilsett mel, tomatpure og Hvitløksflørt i stekepannen med kjøttboller. Stek i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett kyllingbuljong, rødvinssaus, soyasaus og vann. Senk til middels varme og la småkoke i 3-4 min, eller til tyknet.
Vend stekt sopp i gryten.
Grovhakk persille.
Anrett potetmos og kjøttbollegryte i dype tallerkener.
Garner med persille.