Ricotta- og basilikumfylt kyllingbryst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ricotta- og basilikumfylt kyllingbryst

Ricotta- og basilikumfylt kyllingbryst

med oreganopoteter og avokadosalat

By middagsgjestene eller familien på en luksusmiddag som gir dem vann i munnen! Vi pannesteker kyllingbryst fylt med deilig ricotta, soltørkede tomater og fersk basilikum, før den ovnsbakes. Kyllingen serveres med ovnsbakte potetbåter krydret med oregano, og en sitronduftende sidesalat med avokado og agurk toppet med ristede pinjekjerner.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Bakepotet

1 g

Oregano, tørket

60 g

Salatblanding

1 stk

Avokado

1 stk

Agurk

½ stk

Sitron

100 g

Ricotta

(Inneholder Melk)

25 g

Soltørkede tomater

1 pose

Basilikum

300 g

Kyllingbryst

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

20 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ts

Salt (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier868 kcal
Energi (kj)3632 kj
Fett48.2 g
Mettet fett10.3 g
Karbohydrater56.8 g
Sukker11.6 g
Protein48.8 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak potetbåter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm brede båter.

Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, oregano, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, til myke og gylne.

Forbered salat
2

Skyll salatblanding.

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i 1 cm store biter.

Grovhakk agurk.

Halver sitron [1/2 stk, 2P].

Bland salat
3

Bland olivenolje [1 ss | 2 ss], sitronsaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.

Bland inn salatblanding, avokado og agurk, og sett til side.

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist pinjekjerner i 3-4 min, til gylne. Sett til side i en liten skål.

Forbered fyll
4

Finhakk soltørkede tomater [1/2 pakke, 2P] og basilikum.

Bland ricotta, soltørkede tomater, basilikum, salt [1/2 ts | 1 ts] og en stor klype pepper i en mellomstor skål.

Skjær et snitt i den tykke delen av hvert kyllingbryst, uten å skjære helt gjennom. Fyll med ricottablanding.

Stek kylling
5

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne.

Tilsett kylling, og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Stek i 2 min per side, eller til brunet.

Legg over på et stekebrett med bakepapir, og bak i ovnen i 10-11 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Anrett kylling, potet og avokadosalat på tallerkenet.

Server med en klatt majones og topp salat med pinjekjerner.