topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ricotta- og spinatgrateng

Ricotta- og spinatgrateng

med fersk basilikum og pinjekjerner

Gratinert mat er ofte en favoritt på middagsbordet, og det med god grunn! Vi lager vår versjon med al dente-kokt rigatoni vendt i en fyldig tomatsaus med fløte, spinat, chili og vår egen krydderblanding, Hello Sunrise. Gratengen toppes med finrevet ost og gouda, og godgjør seg i ovnen til den får en gyllen skorpe. Server herligheten med ristede pinjekjerner og fersk basilikum.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk
Hvete
Gluten
Egg
Selleri
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g

Ricotta

(Inneholder Melk)

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

60 g

Spinat

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

1 stk

Tomat

1 pose

Basilikum

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

½ stk

Løk

50 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

½ g

Chiliflak

4 g

Hello Sunrise

(Inneholder Selleri, Sennep)

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier880 kcal
Energi (kj)3681 kj
Fett43.1 g
Mettet fett21.2 g
Karbohydrater88 g
Sukker20.6 g
Protein34.3 g
Natrium3028 mg

Redskaper

Stekepanne
Stekebrett
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok pasta i 5-7 min. Hell av vannet.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

Lag saus
2

I mellomtiden, grovhakk løk.

Skyll og grovhakk spinat.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 2-3 min, til myknet.

Tilsett hakkede tomater, matfløte [1/2 pakke, 2P], spinat, grønnsaksbuljong, Hello Sunrise, chiliflak [1/2 pose, 2P], sukker [1/2 ts | 1 ts], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Senk til middels lav varme og la putre i 5 min, til tyknet

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Forbered tomat
3

Skjær tomat i 1 cm tykke skiver.

Vend pasta i saus.

Lag grateng
4

Hell halvparten av sausen i en ildfast form.

Topp med tomatskiver og ricotta.

Hell over resterende saus.

Dryss over finrevet ost og gouda.

Bak i ovnen i 15 min, til osten er gyllen og bobler.

Rist pinjekjerner
5

Skyll av stekepannen, og varm opp på middels høy varme.

Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne.

Grovhakk basilikum.

Server
6

Ta ferdig grateng ut av ovnen og la den kjøle seg ned i 2 min.

Anrett grateng på tallerkener.

Garner med basilikum og pinjekjerner.