Gratinert mat er ofte en favoritt på middagsbordet, og det med god grunn! Vi lager vår versjon med al dente-kokt rigatoni vendt i en fyldig tomatsaus med fløte, spinat, chili og vår egen krydderblanding, Hello Sunrise. Gratengen toppes med finrevet ost og gouda, og godgjør seg i ovnen til den får en gyllen skorpe. Server herligheten med ristede pinjekjerner og fersk basilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
100 g
Ricotta
(Inneholder Melk)
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
60 g
Spinat
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
1 stk
Tomat
1 pose
Basilikum
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
½ stk
Løk
50 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
½ g
Chiliflak
4 g
Hello Sunrise
(Inneholder Selleri, Sennep)
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok pasta i 5-7 min. Hell av vannet.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
I mellomtiden, grovhakk løk.
Skyll og grovhakk spinat.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 2-3 min, til myknet.
Tilsett hakkede tomater, matfløte [1/2 pakke, 2P], spinat, grønnsaksbuljong, Hello Sunrise, chiliflak [1/2 pose, 2P], sukker [1/2 ts | 1 ts], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Senk til middels lav varme og la putre i 5 min, til tyknet
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Skjær tomat i 1 cm tykke skiver.
Vend pasta i saus.
Hell halvparten av sausen i en ildfast form.
Topp med tomatskiver og ricotta.
Hell over resterende saus.
Dryss over finrevet ost og gouda.
Bak i ovnen i 15 min, til osten er gyllen og bobler.
Skyll av stekepannen, og varm opp på middels høy varme.
Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne.
Grovhakk basilikum.
Ta ferdig grateng ut av ovnen og la den kjøle seg ned i 2 min.
Anrett grateng på tallerkener.
Garner med basilikum og pinjekjerner.