Fanget denne oppskriften oppmerksomheten din? Vi lover at denne retten ikke vil skuffe! Vi lager en fantastisk risotto som får en herlig smak og fin farge av spinat, basilikum og calabresepesto. Spennende tilbehør er balsamicobakte grønne bønner og cherrytomater.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Risottoris
60 g
Calabresepesto
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Løk
150 g
Grønne bønner
125 g
Cherrytomater
60 g
Spinat
15 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 pose
Basilikum
1 boks
Tomatpure
½ ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Smør (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 4)
5 dl
Vann (steg 2)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Press eller finhakk hvitløk. Finhakk løk. Varm opp smør* [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek løk og hvitløk under omrøring i 2-3 min. Tilsett ris og stek i ytterligere 1-2 min, til de er lett gjennomsiktige. Rør inn tomatpuré og stek i 3-4 min.
Tilsett vann* [5 dl | 10 dl], grønnsaksbuljong og en klype salt* i kjelen. Kok opp og fjern kjelen fra varmen. Overfør til en ildfast form og dekk til med sølvpapir. Bak i ovnen i 18-20 min, til væsken er absorbert og risen er ‘al dente’. TIPS: ‘Al dente’ betyr at ris er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand.
Rens grønne bønner. Del cherrytomater i to. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Fordel grønne bønner og cherrytomater på et stekebrett med bakepapir. Bland med balsamico, olivenolje* [1/2 ss | 1 ss], sukker* [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt* og pepper*. Bak på øverste hylle i ovnen når det gjenstår 15 min av tiden til risottoen.
Plukk og grovhakk basilikumblader. Grovhakk spinat. Ta risotto ut av ovnen. Tilsett spinat, basilikum (spar litt til pynt), calabresepesto og halvparten av finrevet ost og bland godt sammen. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Tilsett en skvett vann hvis risottoen er for tørr.
Anrett risotto i dype tallerkener og topp med balsamicogrønnsaker og resterende finrevet ost. Pynt med resterende basilikum.