Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Fanget denne oppskriften oppmerksomheten din? Vi lover at denne retten ikke vil skuffe! Vi lager en fantastisk risotto som får en herlig smak og fin farge av spinat, basilikum og calabresepesto. Spennende tilbehør er balsamicobakte grønne bønner og cherrytomater.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Grønne bønner
150 g
Risottoris
60 g
Calabresepesto
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Løk
125 g
Cherrytomater
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 pose
Basilikum
1 boks
Tomatpure
1 ss
Smør (steg 1)
6 dl
Vann (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
½ ts
Sukker (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Press eller finhakk hvitløk. Finhakk løk.
Varm opp smør [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek hvitløk og løk under omrøring i 2-3 min.
Tilsett risottoris og rør i 1-2 min, til lett gjennomsiktig.
Rør inn tomatpuré og stek i 3-4 min, til karamellisert.
Tilsett vann [6 dl | 12 dl], grønnsaksbuljong og salt [½ ts I 1 ts] til stekepannen. Kok opp, senk deretter varmen til middels. La småkoke i 18-20 min, til all kraften har absorbert. Rør av og til.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at risen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand.
Skjær endene av grønne bønner.
Del cherrytomater i to.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Fordel grønne bønner og cherrytomater på et stekebrett med bakepapir. Bland med balsamico, olivenolje [½ ss | 1 ss], sukker [½ ts | 1 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Sett inn i ovnen på øverste hylle når risottoen har 10 min igjen av koketiden.
Plukk og grovhakk basilikumblader.
Grovhakk spinat.
Når risottoen er ferdig, fjern fra varmen og rør inn spinat, basilikum (spar noe til pynt), calabresepesto og halvparten av finrevet ost. Smak til med en klype salt og pepper. Tilsett en skvett vann hvis risottoen ser tørr ut.
Anrett risotto i dype tallerkener og topp med balsamicogrønnsaker og resterende finrevet ost.
Pynt med resterende basilikum.