Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Fanget denne oppskriften oppmerksomheten din? Vi lover at denne retten ikke vil skuffe! Vi lager en fantastisk risotto som får en herlig smak og fin farge av spinat, basilikum og calabresepesto. Spennende tilbehør er balsamicobakte grønne bønner og cherrytomater.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Grønne bønner
150 g
Risottoris
60 g
Calabresepesto
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Løk
125 g
Cherrytomater
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 pose
Basilikum
1 boks
Tomatpure
1 ss
Smør (steg 1)
6 dl
Vann (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
½ ts
Sukker (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Finhakk løk og hvitløk (eller press).
Varm opp smør [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek hvitløk og løk under omrøring i 1-2 min. Tilsett risottoris og rør i 1-2 min, til lett gjennomsiktig.
Rør inn tomatpuré og stek i 3-4 min, til karamellisert.
Tilsett vann [6 dl | 12 dl], grønnsaksbuljong og salt [½ ts I 1 ts] til stekepannen. Kok opp, senk deretter varmen til middels.
La småkoke i 18-22 min, til all kraften har absorbert og risen er al dente. Rør av og til.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at risen er myk, men fortsatt har litt tyggemotstand.
Imens risotto koker, skjær endene av grønne bønner.
Halver cherrytomater.
Skyll spinat.
Fordel grønne bønner og tomat på et stekebrett med bakepapir. Bland med balsamico, olivenolje [½ ss | 1 ss], sukker [½ ts | 1 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Sett inn i ovnen når risottoen har 10 min igjen av koketiden.
Grovhakk basilikumblader og spinat.
Når risottoen er ferdig, fjern fra varmen og rør inn spinat, basilikum, calabresepesto og finrevet ost. Smak til med en klype salt og pepper.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis risottoen ser tørr ut.
Anrett risotto i dype tallerkener og topp med balsamicogrønnsaker.