Kylling og potet kan tilberedes på mange måter. Prøv denne spennende oppskriften med mange gode smaker. Vi steker kylling med en lekker saus av rødvin og appelsin. Vi koker potetene og lager en grov potetmos. Tilbehøret er en sprø kålsalat med både grønnkål og rødkål, og en deilig dressing med sennep og honning.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
12.5 g
Honning
12 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
50 g
Grønnkål
75 g
Rødkål
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Appelsin
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder Sulfitter)
1 ss
Smør (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
2 ss
Vann (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Kok opp en kjele med lettsaltet* vann*. Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm terninger. Kok poteter i 10-12 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet og tilsett smør* [1 ss | 2 ss] og salt* [¼ ts | ½ ts]. Mos med en gaffel og sett til side under lokk for å holde på varmen.
Bland sennep, honning [1/2 pakke, 2P], olivenolje* [1 ss | 2 ss] og en klype salt* og pepper* i en stor skål.
Tilsett grønnkål og rødkål i skålen. Masser med hendene i 30 sek, til møre.
Skjær kylling i 3 stk fileter per person på et eget skjærebrett. Krydre med klype salt*. Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling under omrøring i 5-6 min, til brunet og gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Del appelsin i to. Tilsett rødvinssaus, vann* [2 ss | 4 ss] og appelsinsaft i stekepannen under omrøring og kok opp, til kremet. Ta stekepannen av varmen.
Anrett potetmos på tallerkener. Topp med kylling og kålsalat. Drypp over rødvinssaus.