Rødvinsstekt kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rødvinsstekt kylling

Rødvinsstekt kylling

med grov potetmos og sprø kålsalat

Kylling og potet kan tilberedes på mange måter. Prøv denne spennende oppskriften med mange gode smaker. Vi steker kylling med en lekker saus av rødvin og appelsin. Vi koker potetene og lager en grov potetmos. Tilbehøret er en sprø kålsalat med både grønnkål og rødkål, og en deilig dressing med sennep og honning.

Tags:
Rask
Hvetefri
Allergener:
Sennep
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

12.5 g

Honning

12 g

Grov sennep

(Inneholder Sennep)

50 g

Grønnkål

75 g

Rødkål

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Appelsin

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

2 ss

Vann (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier671 kcal
Energi (kj)2809 kj
Fett25.5 g
Mettet fett6.9 g
Karbohydrater69.3 g
Sukker21.3 g
Protein41.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Kok opp en kjele med lettsaltet* vann*. Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm terninger. Kok poteter i 10-12 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet og tilsett smør* [1 ss | 2 ss] og salt* [¼ ts | ½ ts]. Mos med en gaffel og sett til side under lokk for å holde på varmen.

Bland dressing
2

Bland sennep, honning [1/2 pakke, 2P], olivenolje* [1 ss | 2 ss] og en klype salt* og pepper* i en stor skål.

Tilsett kål
3

Tilsett grønnkål og rødkål i skålen. Masser med hendene i 30 sek, til møre.

Stek kylling
4

Skjær kylling i 3 stk fileter per person på et eget skjærebrett. Krydre med klype salt*. Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling under omrøring i 5-6 min, til brunet og gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Tilsett rødvinssaus
5

Del appelsin i to. Tilsett rødvinssaus, vann* [2 ss | 4 ss] og appelsinsaft i stekepannen under omrøring og kok opp, til kremet. Ta stekepannen av varmen.

Server
6

Anrett potetmos på tallerkener. Topp med kylling og kålsalat. Drypp over rødvinssaus. 

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image