Kylling og potet kan tilberedes på mange måter. Prøv denne spennende oppskriften med mange gode smaker. Kyllingen stekes med en smakfull rødvinssaus. Vi koker potetene og lager en grov potetmos. Tilbehøret er en sprø kålsalat med både grønnkål og rødkål, og en deilig dressing med sennep og honning.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
400 g
Bakepotet
12.5 g
Honning
12 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
50 g
Grønnkål
75 g
Rødkål
300 g
Kyllingbryst
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder Sulfitter)
4 g
Kyllingbuljong
1 stk
Hvitløk
1 pose
Timian
3 ss
Melk (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Smør (steg 5)
½ dl
Vann (steg 5)
Kok opp en kjele med lettsaltet vann.
Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm terninger.
Kok poteter i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos med en gaffel og sett til side under lokk for å holde på varmen.
TIPS: Tilsett en klatt smør for en mer kremet mos.
I mellomtiden, bland sennep, honning [1/2 pakke, 2P], olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en stor skål.
Grovhakk grønnkål.
Tilsett grønnkål og rødkål i skålen med dressing. Masser med hendene i 30 sek, til mykt.
Skjær kylling i 3 biter per person på et eget skjærebrett. Krydre med en klype salt.
Varm opp en skvett olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 3 min på hver side, til brunet og gjennomstekt. Overfør til en tallerken.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Plukk timianblader [2 stilker | 4 stilker] og finhakk.
Varm opp stekepannen til middels varme.
Tilsett smør [1 ss | 2 ss], hvitløk, timian, rødvinssaus, kyllingbuljong, vann [1/2 dl | 1 dl] og en klype salt og pepper. Kok i 2-3 min.
Tilsett kyllingen og evt. kraft.
TIPS: Hold øverst på timianstilken og trekk fingrene langs stilken for å frigjøre timianbladene.
Anrett potetmos på tallerkener.
Topp med kylling og kålsalat.
Hell over rødvinssaus.