Rødvinsstekt kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rødvinsstekt kylling

Rødvinsstekt kylling

med grov potetmos og sprø salat

Kylling og potet kan tilberedes på mange måter. Prøv denne spennende oppskriften med mange gode smaker. Kyllingen stekes med en smakfull rødvinssaus. Vi koker potetene og lager en grov potetmos. Tilbehøret er en sprø salat med både spinat og rødkål, og en deilig dressing med sennep og honning.

Tags:
Rask
Hvetefri
Allergener:
Sennep
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Bakepotet

12.5 g

Honning

12 g

Grov sennep

(Inneholder Sennep)

75 g

Rødkål

300 g

Kyllingbryst

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

4 g

Kyllingbuljong

1 stk

Hvitløk

1 pose

Timian

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

½ dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier631 kcal
Energi (kj)2638 kj
Fett26.3 g
Mettet fett7.5 g
Karbohydrater57.5 g
Sukker14.1 g
Protein41.9 g
Natrium392 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Kok opp en kjele med lettsaltet vann. 

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm terninger.

Kok poteter i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos med en gaffel og sett til side under lokk for å holde på varmen. 

TIPS: Tilsett en klatt smør for en mer kremet mos.

Bland dressing
2

I mellomtiden, bland sennep, honning [1/2 pakke, 2P], olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en stor skål.

Bland salat
3

Skyll spinat.

Tilsett spinat og rødkål i skålen med dressing. Masser med hendene i 30 sek, til mykt.

Stek kylling
4

Skjær kylling i 3 biter per person på et eget skjærebrett. Krydre med en klype salt.

Varm opp en skvett olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 3 min på hver side, til brunet og gjennomstekt. Overfør til en tallerken.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.

Tilsett rødvinssaus
5

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Plukk timianblader [2 stilker | 4 stilker] og finhakk.

Varm opp stekepannen til middels varme.

Tilsett smør [1 ss | 2 ss], hvitløk, timian, rødvinssaus, kyllingbuljong, vann [1/2 dl | 1 dl] og en klype salt og pepper. Kok i 2-3 min.

Tilsett kyllingen og evt. kraft.

TIPS: Hold øverst på timianstilken og trekk fingrene langs stilken for å frigjøre timianbladene.

Server
6

Anrett potetmos på tallerkener.

Topp med kylling og salat.

Hell over rødvinssaus.