Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
2 stk
Hvitløk
125 g
Cherrytomater
1 stk
Sitron
1 stk
Eple
1 pose
Dill
100 g
Røkt laks
(Inneholder Fisk)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
20 g
Finrevet ost
4 g
Kyllingbuljong
40 g
Ruccola
2 stk
Egg (steg 3)
1 ts
Salt (steg 4)
Kok opp en kjele med lettsaltet vann*. Kok pasta i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl], hell av resten og la spaghetti hvile i kjelen. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pasta er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand.
Skyll ruccola i kaldt vann*. Press eller finhakk hvitløk. Del cherrytomater i to. Skjær eple i tynne båter. Finhakk dill. Grovhakk laks. Riv sitronskall og skjær sitron i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Skill eggehvite og eggeplomme* [2 stk | 4 stk]. Bland eggeplommer, matfløte [1/2 pakke, 2P], finrevet ost og kyllingbuljong i en skål. Krydre med en klype pepper*, pisk med en gaffel og sett til side. TIPS: Når man bruker eggeplommer i sausen blir den ekstra kremet og god!
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek hvitløk og cherrytomater i 1-2 min. Senk til middels varme og tilsett pasta, en skvett pastavann, saus, laks og sitronskall. Bland godt. Tilsett salt* [1 ts | 2 ts] og en stor klype pepper*. Skru av varmen og bland inn halvparten av ruccola. TIPS: Bland alt i kjelen hvis ikke det er plass i stekepannen! Tilsett mer pastavann ved behov.
Bland eple, resterende ruccola, halvparten av dillen, en stor skvett sitronsaft, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en mellomstor skål.
Anrett laksepasta i dype tallerkener. Pynt med resterende dill og server eplesalat på siden.