Rustikk linsegryte med bacon og kål
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rustikk linsegryte med bacon og kål

Rustikk linsegryte med bacon og kål

med sprø pastinakkchips

Med riktige og gode ingredienser blir selv en enkel suppe til en mettende og deilig middag. Denne rustikke varianten lages med bacon, linser og spisskål, toppes med yoghurt og fersk persille og serveres med sprø pastinakkchips.

Allergener:
Soya
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Pastinakk

140 g

Bacon, terninger

1 stk

Løk

2 stk

Gulrot

1 stk

Hvitløk

200 g

Spisskål

1 pakke

Grønne linser

1 stk

Worcestersaus

(Inneholder Soya)

4 g

Kyllingbuljong

4 g

Røkt paprikapulver

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til suppe

3 dl

Vann til suppe

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier541 kcal
Energi (kj)2266 kj
Fett21.3 g
Mettet fett8.4 g
Karbohydrater58.2 g
Sukker21.3 g
Protein25 g
Natrium528.5 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak pastinakkchips
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skrell pastinakk i lange bånd med en potetskreller.

Fordel pastinakk på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje og krydre med salt.

Bak i ovnen i 7-8 min, eller til gylne.

TIPS: Hold et øye med chipsene så de ikke brenner seg. Chipsene blir sprø når de avkjøles.

Stek bacon
2

I mellomtiden, varm opp en mellomstor kjele på middels høy varme.

Stek bacon i 4-5 min, eller til gyllent.

Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.

Forbered grønnsaker
3

Grovhakk løk og hvitløk.

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.

Del spisskål i to på langs og skjær i tynne skiver.

Stek grønnsaker
4

Varm opp samme kjele på middels høy varme.

Stek løk, gulrot og kål i 2-3 min, eller til noe myknet.

Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.

Hell væske av linser og skyll under kaldt vann.

Lag suppe
5

Tilsett kyllingbuljong, worcestersaus, røkt paprikapulver, salt og en klype pepper i kjelen. Stek i 1 min.

Tilsett linser og vann, og kok opp. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 7-9 min.

I mellomtiden, grovhakk persille.

Server
6

Anrett suppe i skåler.

Topp med bacon, persille og yoghurt.

Server med pastinakkchips.