topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saftig epleburger

Saftig epleburger

med sprø pommes frites og myke løk

Lei av burgere som smaker likt? Prøv vår saftige epleburger og la den smakfulle sødmen av karamellisert løk bane vei for salte pommes frites. Smakene samles i det lune briochebrødet, og alt toppes med fersk ruccola.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Egg
Melk
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Løk

1 stk

Eple

12.5 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

2 stk

Briochebrød

(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

40 g

Ruccola

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg Kan inneholde Egg, Melk)

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 2)

½ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1073 kcal
Energi (kj)4490 kj
Fett56.4 g
Mettet fett93.6 g
Karbohydrater101.6 g
Sukker19.2 g
Protein37.8 g
Natrium51.2 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Bak pommes frites
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft.
 
Skjær poteter (uskrelt) til 1 cm pommes frites.
 
Fordel på et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. 
 
Bak i ovnen i 25-35 min.

Karamelliser løk
2

Del løk i to og skjær i tynne skiver.
 
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
 
Stek løk i 10-15 min, til myke.
 
Tilsett smør [1 ss | 2 ss] når det er 5 min igjen.

Form burgere
3

Riv eple grovt.
 
Bland eple, kjøttdeig, brødrasp [1/2 pakke, 2P], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål.
 
Form deigen til burgere (1 per pers.). Burgerne bør være hakket større enn brødene, da de trekker seg sammen under steking. 

Stek burgere
4

Varm opp en skvett olivenolje i en ny stekepanne på middels varme.
 
Stek burgere i 4-5 min på hver side.
 
Når det gjenstår 4 min av steketiden, dryss ost på toppen og sett på lokk, så osten smelter.
 
VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt i midten.

 

Varm briochebrød
5

Imens burgerne steker, del briochebrød i to og
varm i ovnen i 2-3 min.
 
I mellomtiden, skyll ruccola under kaldt vann.
 
Bland ruccola med en skvett olivenolje og en
klype salt og pepper i en skål.

Server
6

Smør burgerbrød med majones.
 
Bygg burger med kjøtt, ruccola og løk.
 
Server pommes frites og resterende ruccola
på siden.