Saftig mangokarri med krydret kjøttdeig og jasminris
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Hvitløk
1 stk
Squash
½ stk
Mango
250 g
Kjøttdeig av storfe
100 ml
Kokosmelk
8 g
Mild Mahal
4 g
Kyllingbuljong
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
½ stk
Rød chili
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Salt (steg 5)
¼ ts
Sukker (steg 5)
1 dl
Vann (steg 5)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Finhakk eller press hvitløk. Skjær mango [½ stk, 2P] i 2 cm store biter. Skjær squash i 1 cm tykke halvmåner.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig i 4-5 min. Bruk stekespaden til å bryte opp kjøttdeigen underveis. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Tilsett hvitløk, squash og Mild Mahal i stekepannen og stek i 1-2 min.
Tilsett mango, kyllingbuljong, kokosmelk [½ pakke, 2P], soyasaus [½ pakke, 2P], sukker [1/4 ts | 1/2 ts], vann [1 dl | 2 dl], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Senk til middels varme og la putre i 2-3 min. Skjær chili [½ stk, 2P] i tynne skiver.
Fordel ris i dype tallerkener og topp med mangokarri med kjøttdeig. Pynt med chili. TIPS: Chili er sterkt, så tilsett etter smak.