Salt og søtt er stikkordene som enklest beskriver satay. Andre kjennetegn ved dagens rett er ingefærkokt ris, en rund og god marinade til svinekjøttet og sødme fra paprika. Vi skal også sylte agurk for en ekstra god og balansert smak.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
300 g
Svin ytrefilet
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
100 g
Sataysaus
(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)
1 stk
Agurk
25 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Paprika
1 stk
Vårløk
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris, Ginger Ninja og salt* [½ ts | 1 ts], og rør godt. Legg på lokk, senk til middels lav varme og la småkoke i 12 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk til servering. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Skjær svinekjøtt i 2 cm strimler på et eget skjærebrett. Bland soyasaus og halvparten av sataysausen i en skål. Tilsett svinekjøtt og bland godt. Sett til side.
Skjær agurk i tynne halvmåner. Bland agurk, hvitvinseddik, sukker* [½ ts | 1 ts] og en klype salt* i en skål. Tilsett vann* til agurken er dekket. Rør godt og sett til side. Hell av vannet rett før servering.
Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm staver. Skjær vårløk i tynne skiver, skill det hvite fra det grønne. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek paprika og det hvite av vårløken i 2-3 min. Krydre med en klype salt* og pepper*. Sett til side på en tallerken.
Varm opp en skvett olivenolje* (om nødvendig) i stekepannen på middels høy varme. Tilsett svinekjøtt (spar på marinaden i skålen), krydre med en klype salt* og stek i 2-3 min, til nesten gjennomstekt. Tilsett marinade, resterende sataysaus og grønnsaker i stekepannen. Kok i 1-2 min, til alt er varmet opp.
Rør opp risen med en gaffel. Anrett ris i dype tallerkener. Topp med svinekjøtt og grønnsaker og hell over saus fra stekepannen. Legg syltet agurk på siden. Topp med det grønne av vårløken og saltede peanøtter.