Vi feirer lanseringen av familiefilmen Lightyear på Disney+ med intergalaktiske middager inspirert av filmen. Visste du at man kan spise planeter? Vi lover ikke at Norsk Romsenter kan bekrefte dette, men vi vet at Saturn-risottoen vår vil gi dere en ”intergalaktisk” smaksopplevelse! Med sprø reker, kremet risotto, delikate tomater og fersk basilikum vil denne retten raskt bli en ny middagsfavoritt for hele familien.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Løk
2 stk
Hvitløk
150 g
Risottoris
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
250 g
Cherrytomater
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
½ stk
Sitron
2 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 pose
Basilikum
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
2 g
Hvitløksflørt
50 g
Ricotta
(Inneholder Melk)
1 ss
Olivenolje (steg 1)
5 dl
Vann (steg 2)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Finhakk løk. Finhakk eller press hvitløk. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk og halvparten av hvitløken under omrøring i 2-3 min. Tilsett risottoris og rør i 1-2 min, til lett gjennomsiktig.
Tilsett vann* [5 dl | 10 dl], hvitløksflørt [½ pakke, 2P] og grønnsaksbuljong [½ pakke, 2P] i stekepannen. Kok opp og fjern fra varmen. Overfør risottoen forsiktig til en ildfast form. Dekk til med folie og bak i ovnen i 18-22 min, til væsken er absorbert og risen er ‘al dente’ TIPS: ‘Al dente’ betyr at risen er gjennomkokt, men med litt tyggemotstand i midten.
Del cherrytomater i to, og fordel på et stekebrett med bakepapir. Hell over balsamico, en skvett olivenolje* og strø over en klype sukker* om ønskelig. Krydre med en klype salt* og pepper*. Sett tomatene inn i ovnen når risottoen har 15 min igjen.
Grovhakk basilikum (med stilk). Riv en klype sitronskall og skjær i båter. Bland ricotta [½ pakke, 2P], en skvett sitronsaft, basilikum (spar litt til pynt) og en klype salt* og pepper* i en skål. Sett til side. Når risottoen har 5 min igjen, varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Stek reker, en klype sitronskall og resterende hvitløk i 1-2 min på hver side. Krydre med en klype salt* og pepper*. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Rør spinat, cherrytomater, finrevet ost, en klype sitronskall og en stor skvett sitronsaft forsiktig inn i risottoen. Krydre med en god klype salt* og pepper*. Tilsett en skvett vann* om risottoen ser tørr ut. TIPS: Krydder er nøkkelen til en god rett, smak derfor til med salt og pepper.
Anrett risotto i dype tallerkener og topp med reker. Hell ricottablandingen over og pynt med resterende basilikum. Server resterende sitronbåter på siden.