topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
"Saturn-risotto"

"Saturn-risotto"

med ringer av reker, "komettomater" og fersk basilikum

Vi feirer lanseringen av familiefilmen Lightyear på Disney+ med intergalaktiske middager inspirert av filmen. Visste du at man kan spise planeter? Vi lover ikke at Norsk Romsenter kan bekrefte dette, men vi vet at Saturn-risottoen vår vil gi dere en ”intergalaktisk” smaksopplevelse! Med sprø reker, kremet risotto, delikate tomater og fersk basilikum vil denne retten raskt bli en ny middagsfavoritt for hele familien.

Tags:
Under 650 kcal
Barnevennlig
Allergener:
Sulfitter
Skalldyr
Selleri
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

150 g

Risottoris

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

250 g

Cherrytomater

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

½ stk

Sitron

2 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 pose

Basilikum

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

2 g

Hvitløksflørt

50 g

Ricotta

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 1)

5 dl

Vann (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier537 kcal
Energi (kj)2245 kj
Fett14.9 g
Mettet fett5.4 g
Karbohydrater68.1 g
Sukker8.4 g
Protein26.9 g
Natrium204 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Stekebrett

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Finhakk løk. Finhakk eller press hvitløk. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk og halvparten av hvitløken under omrøring i 2-3 min. Tilsett risottoris og rør i 1-2 min, til lett gjennomsiktig.

Bak risotto
2

Tilsett vann* [5 dl | 10 dl], hvitløksflørt [½ pakke, 2P] og grønnsaksbuljong [½ pakke, 2P] i stekepannen. Kok opp og fjern fra varmen. Overfør risottoen forsiktig til en ildfast form. Dekk til med folie og bak i ovnen i 18-22 min, til væsken er absorbert og risen er ‘al dente’ TIPS: ‘Al dente’ betyr at risen er gjennomkokt, men med litt tyggemotstand i midten.

Stek tomater
3

Del cherrytomater i to, og fordel på et stekebrett med bakepapir. Hell over balsamico, en skvett olivenolje* og strø over en klype sukker* om ønskelig. Krydre med en klype salt* og pepper*. Sett tomatene inn i ovnen når risottoen har 15 min igjen.

Stek reker
4

Grovhakk basilikum (med stilk). Riv en klype sitronskall og skjær i båter. Bland ricotta [½ pakke, 2P], en skvett sitronsaft, basilikum (spar litt til pynt) og en klype salt* og pepper* i en skål. Sett til side. Når risottoen har 5 min igjen, varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Stek reker, en klype sitronskall og resterende hvitløk i 1-2 min på hver side. Krydre med en klype salt* og pepper*. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Bland sammen
5

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Rør spinat, cherrytomater, finrevet ost, en klype sitronskall og en stor skvett sitronsaft forsiktig inn i risottoen. Krydre med en god klype salt* og pepper*. Tilsett en skvett vann* om risottoen ser tørr ut. TIPS: Krydder er nøkkelen til en god rett, smak derfor til med salt og pepper.

Servér
6

Anrett risotto i dype tallerkener og topp med reker. Hell ricottablandingen over og pynt med resterende basilikum. Server resterende sitronbåter på siden.